Κόσμος Δευτέρα 30/08/2021, 15:13
ΚΟΣΜΟΣ

Πού παραδίδονται τα γράμματα στον Θεό;

Πού παραδίδονται τα γράμματα στον Θεό;

«Αγαπημένε μου Θεέ, σε παρακαλώ να τελειώσει η πανδημία του κορωνοϊού», γράφει ένα αγόρι από τη Γερμανία. «Και σε παρακαλώ, κάνε τους γονείς μου να μου αγοράσουν το νέο iPhone και ένα ηχείο JBL».

Λόγω της πανδημίας, τα γράμματα με παραλήπτη τον Θεό έχουν τριπλασιαστεί. Όμως πού καταλήγουν όλα αυτά τα γράμματα;

Τα ταχυδρομεία από όλο τον κόσμο στέλνουν όσα γράμματα έχουν ως παραλήπτη τον Θεό και τον Χριστό στην Ιερουσαλήμ. Από εκεί, το ταχυδρομείο του Ισραήλ αναλαμβάνει να παραδώσει τα γράμματα σε μία διεύθυνση που δεν έχει αλλάξει εδώ και χιλιάδες χρόνια: Το Τείχος των Δακρύων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ισραηλινών ταχυδρομείων, τα γράμματα που εστάλησαν με παραλήπτη τον Θεό ήταν τον τελευταίο χρόνο τριπλάσια από ό,τι συνήθως.

Κάποιοι ζητούν από τον Θεό να δώσει τέλος στην πανδημία, άλλοι ζητούν συγχώρεση, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που ζητούν νέους φίλους στη ζωή τους.

Σήμερα, ο ραβίνος του Τείχους των Δακρύων θα στριμώξει αυτά τα γράμματα στα κενά που αφήνουν ο πέτρες του Τείχους.  Πρόκειται για μία εβραϊκή τελετή, η οποία έχει αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε αυτή την εποχή, που ο κορωνοϊός δεν επιτρέπει στους επισκέπτες να ταξιδέψουν στο Ισραήλ και να αφήσουν μόνοι τους ένα σημείωμα με τις προσευχές τους στις χαραμάδες του Τείχους, όπως θέλει η παράδοση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News