Κόσμος Κυριακή 29/08/2021, 12:35
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους σχεδιάζει η Βάδη-Βυρτεμβέργη

Γερμανία: Περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους σχεδιάζει η Βάδη-Βυρτεμβέργη

Στην επιβολή περιορισμών σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού προσανατολίζεται το γερμανικό κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Επί του παρόντος η γερμανική κυβέρνησης επιτρέπει την είσοδο σε κλειστούς χώρους εστιατορίων, σε νοσοκομεία – γηροκομεία και σε εκδηλώσεις και αθλήματα που πραγματοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους υπό την προϋπόθεση να είναι κάποιος εμβολιασμένος, να έχει αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό νόσησης. 

Ωστόσο το αρμόδιο υπουργείο του νότιου κρατιδίου προτείνει να απαγορευτεί πλήρως η είσοδος μη εμβολιασμένων ενηλίκων σε εστιατότρια και συναυλιακούς χώρους. Ο υπουργός Υγείας στη γειτονική Βαυαρία υποστηρίζει επίσης τις προτάσεις αυτές, σύμφωνα με την Bild am Sonntag.

Οι βασικοί διεκδικητές της καγκελαρίας έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξει επιστροφή στα αυστηρά lockdown του περασμένου έτους. Η χώρα ανακοίνωσε σήμερα 8.416 νέα κρούσματα και 12 θανάτους. Περίπου το 60% του πληθυσμού έχει πλέον εμβολιαστεί πλήρως. Η αστυνομία συγκρούστηκε με άτομα που διαδήλωσαν κατά των περιοριστικών μέτρων στο Βερολίνο το Σάββατο και τουλάχιστον 100 διαδηλωτές τέθηκαν υπό κράτηση.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News