Κόσμος Τρίτη 3/08/2021, 08:39
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ενισχυτική δόση σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες από τον Σεπτέμβριο

Γερμανία: Ενισχυτική δόση σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες από τον Σεπτέμβριο

Τρίτη, ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε ευάλωτες ομάδες, όπως ηλικιωμένοι και άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, θα ξεκινήσει να χορηγεί από τον Σεπτέμβριο η Γερμανία, κατόπιν απόφασης των υπουργών Υγείας των 16 κρατιδίων της χώρας. Όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια σύσκεψής τους με τον Γερμανό υπουργό Υγείας Γενς Σπαν για τον εμβολιασμό των παραπάνω ομάδων θα χρησιμοποιηθούν mRNA-εμβόλια των Pfizer/BioNTech και Moderna ανεξάρτητα από το τι είχε χορηγηθεί προηγουμένως.

Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να δοθεί η δυνατότητα εμβολιασμού σε όλους τους εφήβους ηλικίας 12 – 17 ετών.

Οι αποφάσεις αυτές αντανακλούν τις ανησυχίες στη Γερμανία για τη μετάλλαξη Δέλτα και τον φόβο ότι η ταχεία διασπορά της θα μπορούσε να οδηγήσει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης να νέους περιορισμούς καθώς η χώρα οδεύει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο. Στη Γερμανία λίγο παραπάνω από το 52% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως και περίπου το 62% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση.

Ο εμβολιασμός των εφήβων μεταξύ 12 και 17 είναι προαιρετικός, όπως και για τον υπόλοιπο πληθυσμό, και θα γίνει μόνο μετά από γονική συναίνεση και ιατρικό έλεγχο που αποκλείει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, ανέφεραν οι υπουργοί Υγείας των κρατιδίων. Περίπου το 10% των 4,5 εκατομμυρίων παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News