Κόσμος Σάββατο 28/08/2021, 06:59
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Για μαζικό εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών ετοιμάζεται η Αγγλία

Κορωνοϊός: Για μαζικό εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών ετοιμάζεται η Αγγλία

Σήμα στην υγειονομική υπηρεσία της Αγγλίας να ετοιμάζεται για ένα μαζικό πρόγραμμα εμβολιασμού παιδιών ηλικιών 12 έως 15 ετών κατά του κορωνοϊού από τον Σεπτέμβριο, εφόσον δοθεί η σχετική έγκριση από τους εμπειρογνώμονες εμβολιασμών, έδωσε η βρετανική κυβέρνηση. Ήδη μια πρώτη δόση εμβολίου έχει ήδη χορηγηθεί στα παιδιά 16 και 17 ετών στην Αγγλία, καθώς και σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών με συγκεκριμένα υποκείμενα νοσήματα και σε εκείνα που ζουν μαζί με άτομα με ανοσοκαταστολή.

Ειδικότερα, το βρετανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ταχύτατα αυτούς τους εμβολιασμούς το συντομότερο δυνατό», εάν οι κυβερνητικοί σύμβουλοι εμβολιασμών συστήσουν την επέκταση του προγράμματος σε όλα τα παιδιά ηλικιών 12 έως 15 ετών. Οι ειδικοί σταθμίζουν επί του παρόντος τις πιθανές βλάβες και τα οφέλη μιας τέτοιας επέκτασης των εμβολιασμών. Σημειώνεται ότι οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές υγείας έχουν ήδη πει ότι τα εμβόλια Pfizer/BioNTech και Moderna είναι ασφαλή και αποτελεσματικά για άτομα ηλικιών μεταξύ 12 και 17 ετών.

Οι αποκεντρωμένες διοικήσεις στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία καταρτίζουν μόνες τους την πολιτική υγείας. Όπως και στην Αγγλία, αυτή τη στιγμή δεν προσφέρουν εμβόλια για την Covid-19 σε όλα τα παιδιά ηλικιών 12 έως 15 ετών.

Η Βρετανία δεν έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα το παράδειγμα άλλων χωρών που έχουν προχωρήσει σε εκτεταμένους εμβολιασμούς σε παιδιά κάτω των 16 ετών. Την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι το 50% των παιδιών στις ΗΠΑ ηλικιών 12 έως 17 ετών έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση ενός εμβολίου για την Covid-19.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News