Κόσμος Πέμπτη 12/08/2021, 18:31
ΚΟΣΜΟΣ

Πογκρόμ Τούρκων εναντίον Σύρων προσφύγων

Μετά τον θάνατο ενός εφήβου

Πογκρόμ Τούρκων εναντίον Σύρων προσφύγων

Σε συνολικά 76 συλλήψεις προχώρησε η τουρκική αστυνομία, μετά το πογκρόμ εναντίον Σύρων προσφύγων, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην Άγκυρα.

Οι οργανωμένες επιθέσεις ξεκίνησαν με αφορμή τον θάνατο ενός Τούρκου εφήβου, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι. Για το περιστατικό έχουν συλληφθεί δύο ύποπτοι, χωρίς ωστόσο να έχει καταστεί γνωστή η υπηκοότητά τους. 

Το εξοργισμένο πλήθος, το οποίο θεώρησε υπεύθυνους για τη δολοφονία τους Σύρους, φώναξε συνθήματα εναντίον των προσφύγων, αναποδογύρισε αυτοκίνητα και επιτέθηκε σε καταστήματα, τα οποία ανήκουν σε πρόσφυγες.

Οι επιθέσεις έλαβαν χώρα το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Altindag, με την αστυνομία να παρεμβαίνει και να προχωρά σε δεκάδες συλλήψεις.

Οι Σύροι, οι οποίοι έχουν καταφύγει στη γειτονική χώρα λόγω του εμφύλιου πολέμου, συνήθιζαν να ζουν αρμονικά με τους Τούρκους. Δεν είναι τυχαίο ότι περίπου 4 εκατ. εξ αυτών έχουν βρει καταφύγιο στην Τουρκία. 

Όμως, το αντι-μεταναστευτικο αίσθημα έχει αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, κάτι το οποίο οφείλεται και στον λαϊκισμό ορισμένων πολιτικών, οι οποίοι επιρρίπτουν την ευθύνη των αδύναμων οικονομικών προοπτικών στους πρόσφυγες. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News