Κόσμος Τρίτη 10/08/2021, 12:07
ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Άντριου: Μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση από θύμα του Έπστιν

Πρίγκιπας Άντριου: Μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση από θύμα του Έπστιν

Η Αμερικανίδα Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρε, θύμα του δικτύου σεξουαλικής εκμετάλλευσης, που είχε στήσει ο Τζέφρι Έπστιν, κατέθεσε μήνυση κατά του πρίγκιπα Άντριου σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Η γυναίκα υποστηρίζει ότι πριν από 21 χρόνια, σε ηλικία 17 ετών, την μετέφεραν στη Βρετανία προκειμένου να έρθει σε επαφή με τον Δούκα της Υόρκης. Τονίζει δε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον 61χρονο πρίγκιπα τόσο στο Λονδίνο όσο και στη Νέα Υόρκη. 

Όπως αναφέρει στη μήνυσή της ο πρίγκιπας Άντριου γνώριζε πως ήταν θύμα trafficking. «Οι εξοργιστικές πράξεις του εξακολουθούν να προκαλούν στο θύμα συναισθηματικό και ψυχολογικό στρες και πόνο» επισημαίνουν οι δικηγόροι της 38χρονης και προσθέτουν: «Σε αυτή τη χώρα κανένα άτομο, είτε πρόεδρος είτε πρίγκιπας, δεν είναι υπεράνω του νόμου και κανένα άτομο, όσο αδύναμο ή ευάλωτο και εάν είναι δεν στερείται της προστασίας του νόμου». 

Πρίγκιπας Άντριου: Μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση από θύμα του Έπστιν-1

«Πριν από 20 χρόνια ο πλούτος, η εξουσία, η θέση και οι διασυνδέσεις του πρίγκιπα Άντριου του έδωσαν τη δυνατότητα να κακοποιήσει ένα τρομαγμένο, ευάλωτο παιδί, που δεν είχε κανέναν δίπλα του να το προστατεύσει. Έφτασε η ώρα να λογοδοτήσει» υπογραμμίζουν. 

Ο πρίγκιπας Άντριου είχε ερωτηθεί για τις καταγγελίες της κ. Τζιούφρε το 2019 σε μία τηλεοπτική συνέντευξη στο BBC, που θεωρήθηκε απόλυτο ναυάγιο. «Δεν συνέβη. Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι δεν συνέβη ποτέ. Δεν έχω καμία ανάμνηση από την όποια συνάντηση με τη συγκεκριένη κυρία» είχε πει τότε, παρά το γεγονός ότι είχαν κυκλοφορήσει φωτογραφίες που τους έδειχναν μαζί στο σπίτι του Έπστιν.

Πρίγκιπας Άντριου: Μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση από θύμα του Έπστιν-2

«Έχω μετανιώσει την σχέση μου με τον Τζέφρι Έπστιν. Η αυτοκτονία του άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα, ειδικά για τα θύματά του. Ελπίζω εν καιρώ να καταφέρουν να χτίσουν ξανά τις ζωές τους» είχε προσθέσει. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News