Κόσμος Πέμπτη 1/07/2021, 08:57
ΚΟΣΜΟΣ

#metoo: Εκτός φυλακής ο Bill Cosby

#metoo: Εκτός φυλακής ο Bill Cosby

Ελεύθερος αφέθηκε ο Bill Cosby, άλλοτε δημοφιλής ηθοποιός, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 10 ετών το 2018 για το αδίκημα της σεξουαλικής επίθεσης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνιας ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση και υποστήριξε ότι ο 83χρονος δεν έπρεπε ουδέποτε να φυλακιστεί, κάτι το οποίο προκάλεσε την οργή πολλών θυμάτων. 

Ο ηθοποιός και κωμικός «βγήκε» από τις ομοσπονδιακές φυλακές της Πενσυλβάνιας το απόγευμα της Τετάρτης, μόλις δύο ώρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου. 

«Ποτέ δεν άλλαξα την στάση μου ή την ιστορία μου. Ήμουν πάντα αθώος» έγραψε στο Twitter λίγο αργότερα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ετυμηγορία της δικαιοσύνης. 

Το 2018, ο Cosby είχε κριθεί ένοχος για το αδίκημα της σεξουαλικής επίθεσης εις βάρος της Αντρέα Κόνσταντ. Μάλιστα, ο 83χρονος είχε κατηγορηθεί ότι πρώτα νάρκωσε και έπειτα βίασε την νεαρή γυναίκα.

Εις βάρος του πρώην αστέρα της αμερικανικής τηλεόρασης είχαν κατατεθεί τουλάχιστον 50 καταγγελίες γυναικών, οι οποίες υποστήριζαν ότι είχαν πέσει θύμα σεξουαλικής βίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων σχεδόν πέντε δεκαετιών.

Η καταδίκη του Cosby σε ποινή φυλάκισης 10 ετών, είχε καταστεί μια σπουδαία «νίκη» του κινήματος του #metoo. 

Το Ανώτατο Δικαστήριο, ωστόσο, έκρινε ότι η κατάθεση του Cοsby, η οποία είχε χρησιμοποιηθεί στην αρχική δίκη, ήταν παράνομη και προήλθε κατά παράβαση των εισαγγελικών δεσμεύσεων, με αποτέλεσμα να ανατρέψει την καταδικαστική απόφαση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News