Κόσμος Πέμπτη 29/07/2021, 09:38
ΚΟΣΜΟΣ

«Άλμα» κρουσμάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες

φωτ. Reuters

Αγώνας δρόμου από την ολυμπιακή επιτροπή του Τόκιο να «φρενάρει» την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού μεταξύ των αθλητών και άλλων συμμετεχόντων σην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Σήμερα Πέμπτη ανακοινώθηκαν 24 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σχετιζόμενων με τη διοργάνωση στα 193.

Μεταξύ των νέων κρουσμάτων είναι και τρεις μη Ιάπωνες αθλητές που είναι στο Ολυμπιακό Χωριό, όπως ανακοινώθηκε. Από τους 24 οι 17 είναι κάτοικοι Ιαπωνίας. Υπολογίζεται ότι για τη διοργάνωση των Αγώνων έχουν ήδη μεταβεί στην Ιαπωνία τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι από το εξωτερικό, συντελώντας στην ανησυχία των Ιαπώνων για τις συνέπειες του Τόκιο 2020 στην εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα.

Την Τετάρτη καταγράφηκε νέο υψηλό κρουσμάτων τόσο στο Τόκιο όσο και συνολικά στην Ιαπωνία, στα 3.177 και 9.583 αντιστοίχως.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αυστραλίας (AOC), ένας σημαντικός αριθμός αθλητών του στίβου της χώρας υποχρεώθηκαν να τεθούν σε απομόνωση στα δωμάτιά τους, καθώς χαρακτηρίστηκαν στενές επαφές του Αμερικανού επικοντιστή Σαμ Κέντρικς. Και οι 63 Αυστραλοί αθλητές της αποστολής στίβου τέθηκαν σε απομόνωση, ενώ ο αθλητής του επί κοντώ, Κέρτις Μάρσαλ, επιβεβαιώθηκε ως περίπτωση επαφής με τον Κέντρικς και άλλοι αθλητές μπορεί να είχαν αλληλεπιδράσεις με τον Αμερικανό επικοντιστή.

Οι διοργανωτές έκαναν λόγο την Πέμπτη για ιδιαιτέρως σχολαστική εξέταση των αθλητών και όλων των άλλων επισκεπτών στη χώρα που συμβάλλουν στη διοργάνωση.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News