Κόσμος Παρασκευή 28/05/2021, 09:20
ΚΟΣΜΟΣ

Τόκιο: Προς παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης δύο μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς

Τόκιο: Προς παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης δύο μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς

Την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και σε άλλες περιοχές ετοιμάζεται να παρατείνει η Ιαπωνία για περίπου τρεις εβδομάδες, έως τις 20 Ιουνίου, καθώς η πανδημία δεν δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης σχεδόν δύο μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πρωτεύουσα και οκτώ άλλες περιοχές είχε προγραμματιστεί να λήξει στις 31 Μαΐου, αλλά η πίεση στο ιατρικό σύστημα παραμένει. Οι ειδικοί ενέκριναν την κυβερνητική πρόταση και ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα την παράταση εντός της ημέρας.

Παρότι η χώρα έχει επανειλημμένα δεσμευτεί ότι θα διενεργήσει «ασφαλείς» Ολυμπιακούς Αγώνες έπειτα από έναν χρόνο καθυστέρησης, δίνει μάχη για να περιορίσει το νέο κύμα της πανδημίας. Ο επικεφαλής μιας ιατρικής ένωσης στην Ιαπωνία προειδοποίησε χθες ότι η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο αυτό το καλοκαίρι με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να συγκεντρώνονται εκεί από ολόκληρο τον κόσμο πιθανόν να οδηγήσει στην εμφάνιση μιας νέας «Ολυμπιακής» μετάλλαξης  του κορωνοϊού.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News