Κόσμος Παρασκευή 23/07/2021, 19:01
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Συμφωνία με την Pfizer για αγορά 200 εκατ. επιπλέον δόσεων

ΗΠΑ: Συμφωνία με την Pfizer για αγορά 200 εκατ. επιπλέον δόσεων

Σε συμφωνία για την αγορά 200 εκατ. επιπλέον δόσεων του εμβολίου της Pfizer ήρθε η αμερικανική κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να ενισχύσει τον παιδικό εμβολιασμό, αλλά και να έχει προς διάθεση τυχόν ενισχυτικές δόσεις, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η φαρμακευτική εταιρεία. 

Σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης Μπάιντεν με γνώση επί του θέματος, η αμερικανική εταιρεία θα παρέχει 65 εκατ. δόσεις στις ΗΠΑ οι οποίες προορίζονται για παιδιά κάτω των 12 ετών, συμπεριλαμβανομένων των δόσεων που είναι διαθέσιμες αμέσως μετά την έγκριση του εμβολίου για αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Παράλληλα αμερικανική κυβέρνηση έχει την επιλογή να αγοράσει μια ενημερωμένη έκδοση του εμβολίου η οποία αντιμετωπίζει τις μεταλλάξεις της Covid-19. 

Η συγκεκριμένη συμφωνία έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η μετάλλαξη Δέλτα μαίνεται σε όλη τη χώρα, αναζωπυρώνοντας ένα νέο κύμα συζητήσεων για το αν οι Αμερικανοί θα χρειαστούν ενισχυτική δόση αυτό το φθινόπωρο. Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν αγοράσει επιπλέον 200 εκατ. Δόσεις του εμβολίου της Moderna.

Η νέα συμφωνία αυξάνει τον συνολικό αριθμό των δόσεων του εμβολίου Pfizer/BioNTech στις ΗΠΑ στα 500 εκατομμύρια, εκ των οποίων περί των  208 εκατομμυρίων δόσεων δόσεις έχουν ήδη παραδοθεί, σύμφωνα με τα χθεσινά κυβερνητικά στοιχεία. 

«Αυτές οι επιπλέον δόσεις θα βοηθήσουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να διασφαλίσει την ευρεία πρόσβαση στο εμβόλιο έως το επόμενο έτος», αναφέρει με σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αμπέρ Μπουρλά. 

Η Pfizer υπέγραψε πέρυσι συμφωνία με τον Λευκό Οίκο ύψους σχεδόν 2 δισ. δολαρίων για 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου, με την επιλογή για αγορά επιπλέον 500 εκατ. δόσεων.

Η πλειονότητα των νέων δόσεων θα έχει παραδοθεί έως το τέλος του έτους και τα υπόλοιπα 90 εκατομμύρια των δόσεων θα παραδοθούν έως τις 30 Απριλίου, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι δύο εταιρείες.

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News