Κόσμος Κυριακή 11/07/2021, 09:31
ΒΕΛΓΙΟ

90χρονη είχε μολυνθεί ταυτόχρονα από δύο διαφορετικές μεταλλάξεις

Το πρώτο περιστατικό διπλής μόλυνσης

90χρονη είχε μολυνθεί ταυτόχρονα από δύο διαφορετικές μεταλλάξεις

Από δύο διαφορετικά στελέχη της Covid-19 είχε μολυνθεί ταυτόχρονα μία 90χρονη γυναίκα από το Βέλγιο, προκαλώντας την έκπληξη της παγκόσμιας επιστημονικής κοινοτητας. 

Η ηλικιωμένη, η οποία ήταν ανεμβολίαστη, εισήχθη σε νοσοκομείο της πόλης Aalst τον περασμένο Μάρτιο, καθώς είχε κάποιο ατύχημα. Όμως, κατά την εισαγωγή της, διαπιστώθηκε ότι ήταν θετική στον κορωνοϊό.

Παρότι τα επίπεδα οξυγόνου ήταν ικανοποιητικά, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα και τελικά πέθανε πέντε ημέρες αργότερα.

Οι επιστήμονες, ωστόσο, διαπίστωσαν προσφάτως ότι η άτυχη γυναίκα είχε μολυνθεί ταυτόχρονα από δύο διαφορετικές μεταλλάξεις του ιού, την Alpha και τη Beta. 

«Και οι δύο παραλλαγές κυκλοφορούσαν εκείνη την περίοδο στο Βέλγιο. Έτσι, είναι πιθανό η γυναικα να μολύνθηκε ταυτόχρονα από δύο διαφορετικά στελέχη, μέσω δύο διαφορετικών ανθρώπων» εξηγεί η Anne Vankeerberghen, ερευνήτρια γιατρός.

«Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς μολύνθηκε» έσπευσε να προσθέσει. 

Πρόκειται, σε κάθε περίπτωση, για την πρώτη διεθνώς καταγεγραμμένη περίπτωση διπλής νόσησης από διαφορετικά στελέχη της Covid. Ένα φαινόμενο, όπως σχολιάζει η Vankeerberghen, το οποίο είχαμε υποτιμήσει. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από The Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News