Κόσμος Τρίτη 27/10/2020, 14:39
ΚΟΣΜΟΣ

Προ αποφάσεων για το ενδεχόμενο γενικού lockdown οι αρχές του Βελγίου

Προ αποφάσεων για το ενδεχόμενο γενικού lockdown οι αρχές του Βελγίου

Ενώπιον αποφάσεων για το ενδεχόμενο επιβολής lockdown σε εθνικό επίπεδο βρίσκονται οι αρχές του Βελγίου, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μία αναζωπύρωση της πανδημίας του κορωνοϊού και τα διαθέσιμα κρεβάτια στα νοσοκομεία λιγοστεύουν.

Τα νέα κρούσματα στο Βέλγιο, μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την πανδημία, έφτασαν στο υψυλότερο επίπεδό τους στις 20 Οκτωβρίου, ξεπερνώντας τις 18.000 μολύνσεις, αριθμός σχεδόν δεκαπλάσιος συγκριτικά με το υψηλό του πρώτου κύματος την άνοιξη.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο RTBF ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της χώρας Υβ Βαν Λέτεμ ανέφερε πως η απόφαση για την εκ νέου επιβολή καθολικού lockdown πρέπει να ληφθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

«Είναι απαραίτητο να λάβουμε μία απόφαση μέχρι αυτό το Σαββατοκύριακο, αν πρέπει να επιστρέψουμε σε γενικό lockdown» είπε. Ο ίδιος εκτίμησε πως η χώρα θα μπορούσε να συνεχίσει χωρός lockdown, μόνο όμως αν ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσηλευτικά ιδρύματα τεθεί υπό έλεγχο.

«Πρέπει να προετοιμάσουμε τα πάντα για ένα lockdown, αν δεν υπάρξει βελτίωση έως το τέλος της εβδομάδας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News