Κόσμος Σάββατο 3/07/2021, 21:18
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Βγαίνει από τον «πάγο» η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού;

Γαλλία: Βγαίνει από τον «πάγο» η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού;

Συνάντηση με εκπροσώπους συνδικαλιστικών ενώσεων και εργοδοτών θα έχει την Τρίτη ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία, εν μέσω εικασιών ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα επιδιώξει να επαναφέρει τη συζήτηση για ην μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού που είχε «παγώσει» λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ηλυσίων, ο υπουργός Οικονομομικών Μπρινό Λε Μερ και η υπουργός Εργασίας Ελιζαμπέτ Μπορνέ θα συμμετέχουν επίσης στη συνάντηση, στην οποία θα εξεταστούν μία σειρά από θέματα όπως η οικονομική ανάπτυξη, η πράσινη οικονομία και η αντιμετώπιση των ανισοτήτων.

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Μακρόν δεν πρέπει να αναβάλει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, αν και ο κίνδυνος νέων κοινωνικών αναταραχών πριν από τις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους πρέπει να σταθμιστούν προσεκτικά.

Καθώς η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα στις αρχές του περασμένου έτους, η κυβέρνηση έβαλε στον «πάγο» την αναθεώρηση του συνταξιοδοτικού συστήματος, η οποία πυροδότησε πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News