Κόσμος Κυριακή 27/06/2021, 14:49
ΚΟΣΜΟΣ

Απόρρητα έγγραφα του υπ. Άμυνας σε στάση λεωφορείου στην Αγγλία

Ένας φάκελος 50 σελίδων

Απόρρητα έγγραφα του υπ. Άμυνας σε στάση λεωφορείου στην Αγγλία

Άκρως απόρρητα έγγραφα του υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου βρήκε ένας πολίτης, ο οποίος περίμενε στη στάση των λεωφορείων, προκειμένου να πάει στη δουλειά του.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BBC, το πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης στη νότια Αγγλία, με τον άγνωστο άνδρα να βρίσκει ένα πακέτο 50 σελίδων.

Τα έγγραφα, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, αφορούσαν λεπτομέρειες του υπουργείου σχετικά μ’ ένα βρετανικό πολεμικό πλοίο και την πιθανή αντίδραση της Ρωσίας σε περίπτωση πλου στη Μαύρη Θάλασσα. 

Το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την προσωρινή απώλεια του φακέλου, ο οποίος τελικά ανακτήθηκε, καθώς ο άγνωστος άνδρας επέστρεψε τα έγγραφα. 

Το περιστατικό έγινε λίγες ημέρες πριν την πρόσφατη ένταση στη Μαύρη Θάλασσα, όπου ρωσικό πλοίο εκτόξευσε προειδοποιητικά πυρά εναντίον βρετανικής φρεγάτας. 

Σύμφωνα με τη Μόσχα, το πλοίο του Ην. Βασιλείου παραβίασε τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας. Από την πλευρά του, το Λονδίνο υποστήριξε ότι κινήθηκε σε διεθνή χωρικά ύδατα, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. 

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία δεν αναγνωρίζει την Κριμαία ως έδαφος της Ρωσίας, θεωρώντας παράνομη την προσάρτηση που έγινε το 2014, κατόπιν δημοψηφίσματος των κατοίκων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News