Κόσμος Τετάρτη 23/06/2021, 14:48
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία – Βρετανία: Επεισόδιο με προειδοποιητικά πυρά στη Μαύρη Θάλασσα

Τέσσερις βόμβες κοντά σε βρετανικό πλοίο

Φωτ. AP

Επεισόδιο με προειδοποιητικά πυρά σημειώθηκε στη Μαύρη Θάλασσα μεταξύ ρωσικού πολεμικού πλοίου και αντιτορπιλικού του Βρετανικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Μόσχας, το βρετανικό πλοίο παραβίασε τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας στη θαλάσσια περιοχή της Κριμαίας, ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε να υπακούσει στις ηχητικές προειδοποιήσεις της ρωσικής ακτοφυλακής.

Αποτέλεσμα ήταν το ρωσικό ναυτικό να ρίξει τέσσερις βόμβες σε κοντινή απόσταση από το βρετανικό πλοίο, προκειμένου να το αναγκάσει σε οπισθοχώρηση. Το περιστατικό, σύμφωνα με τη Μόσχα, έλαβε χώρα σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από τα ρωσικά θαλάσσια σύνορα.

Υπενθυμίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως κι άλλες χώρες της Δύσης, δεν αναγνωρίζουν την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος, απορρίπτοντας ως παράνομη την προσάρτιση της χερσονήσου το 2014 (μέχρι τότε άνηκε στην Ουκρανία).

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε για εξηγήσεις των στρατιωτικό ακόλουθο του Ην. Βασιλείου στη Μόσχα. Από την πλευρά του, μέχρι στιγμής, το Λονδίνο δεν έχει προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για το περιστατικό.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News