Κόσμος Σάββατο 19/06/2021, 16:27
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Συγχαρητήρια Ερντογάν στον Ραϊσί για τη νίκη του στις εκλογές

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι ανυπομονεί να επισκεφθεί το Ιράν μετά την πανδημία της Covid-19

Ιράν: Συγχαρητήρια Ερντογάν στον Ραϊσί για τη νίκη του στις εκλογές

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχάρη σήμερα Σάββατο τον Εμπραχίμ Ραϊσί για τη νίκη του στις ιρανικές προεδρικές εκλογές, αναφέροντας πως θεωρεί ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο γειτόνων θα ενισχυθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του Ραϊσί.

⇒ Διαβάστε επίσης: Συγχαρητήρια Πούτιν στον νέο πρόεδρο του Ιράν

Ο Ραϊσί εξασφάλισε μια μεγάλη νίκη το Σάββατο στις προεδρικές εκλογές του Ιράν, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από μια απροθυμία συμμετοχής εκ μέρους των ψηφοφόρων εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών και πολιτικών περιορισμών.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αμπντολφάζλ Ραχμανί Φαζλίτο, το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 48,8%.

Πρόκειται για τη χαμηλότερη προσέλευση στις κάλπες που έχει καταγραφεί σε μια εκλογική αναμέτρηση για τον προεδρικό θώκο, μετά την εγκαθίδρυση της ισλαμικής Δημοκρατίας το 1979.

«Εκφράζοντας την πεποίθησή μου ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας θα ενισχυθεί κατά τη διάρκεια της προεδρίας σας, δηλώνω έτοιμος να συνεργαστώ μαζί σας», δήλωσε ο Ερντογάν σε επιστολή που εστάλη στη Ραϊσί.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι ανυπομονεί να επισκεφθεί το Ιράν μετά την πανδημία της Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπερσυντηρητικός Ραϊσί κέρδισε τις προεδρικές εκλογές εξασφαλίζοντας 61,95% των ψήφων στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, μία ημέρα μετά τη διεξαγωγή των εκλογών.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News