Κόσμος Σάββατο 19/06/2021, 09:45
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Εμπραχίμ Ραϊσί νέος πρόεδρος του Ιράν

Ο Εμπραχίμ Ραϊσί νέος πρόεδρος του Ιράν

Ο Εμπραχίμ Ραϊσί θα είναι όπως όλα δείχνουν ο νέος πρόεδρος του Ιράν, αφού ανεδείχθη νικητής από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται σε λίγες ώρες. 

«Οι Ιρανοί εξέλεξαν τον νέο πρόεδρο της χώρας από τον πρώτο γύρο των εκλογών» δήλωσε σήμερα ο απερχόμενος πρόεδρος Χασάν Ροχανι. «Επειδή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επισήμως, τα επίσημα συγχαρητήριά μου θα έρθουν αργότερα, όμως γνωρίζουμε ποιος έχει συγκεντρώσει τις ψήφους στις εκλογές και ότι εξελέγη σήμερα από τον λαό» είπε ο Ροχανί, χωρίς να αναφέρει το όνομα του νικητή. Αναφερόταν όμως στον υπερσυντηρητικό Εμπραχίμ Ραϊσί. 

Σε μηνύματά τους στο Telegram, το Twitter και σε παραδοσιακά μέσα οι τρεις αντίπαλοι του Ραϊσί παραδέχθηκαν τη νίκη του.

Ο μετριοπαθής υποψήφιος Αμπντολνασέρ Χεματί ανέφερε σε επιστολή του: «Ελπίζω η κυβέρνησή σας, υπό την ηγεσία του ανώτατου ηγέτη αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, να φέρει ανακούφιση και ευημερία στο έθνος μας». o Μοχσέι Ρεζαΐ από την πλευρά του ανέφερε: «Συγχαίρω τον ανώτατο ηγέτη, τον ιρανικό λαό και αυτόν που επέλεξε ο λαός, τον αδελφό μου Εμπραχίμ Ραϊσί». 

Η καταμέτρηση των ψήφων των προεδρικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν χθες Παρασκευή στο Ιράν συνεχιζόταν σήμερα το πρωί. Τα οριστικά αποτελέσματα όπως και το ποσοστό συμμετοχής αναμένεται να ανακοινωθούν πριν το μεσημέρι, περίπου στις 10:30 ώρα Ελλάδας.

Πηγή: Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS