Κόσμος Πέμπτη 3/06/2021, 19:56
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν έκανε και 3η δόση του εμβολίου

Οργή στην Τουρκία

Ο Ερντογάν έκανε και 3η δόση του εμβολίου

Έντονη κριτική δέχεται ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έχει κάνει και τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, ενόσω η πλειοψηφία των Τούρκων πολιτών δεν έχει εμβολιαστεί ακόμη.

Ο 67χρονος Ερντογάν έλαβε την πρώτη δόση του κινεζικού Sinovac τον Ιανουάριο, ενώ τον Φεβρουάριο έκανε και τη δεύτερη δόση.

Στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, γνωστοποίησε ότι τον Μάρτιο έκανε και μία τρίτη δόση, δίχως να διευκρινίσει αν επρόκειτο και πάλι για Sinovac ή για Pfizer – BioNTech.

Αυτό που έχει προκαλέσει οργή στη γειτονική χώρα είναι το γεγονός ότι ενώ ο Ερντογάν έχει κάνει τρεις δόσεις, η Τουρκία εμφανίζει σημαντικές ελλείψεις εμβολίων.

«Δεν υπάρχει ούτε μία δόση για τους πολίτες, αλλά για τον Ερντογάν υπάρχουν τρεις» κατήγγειλε ο επικεφαλής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Engin Ozkoc, ο οποίος έβαλε εναντίον του προέδρου.

Σύμφωναμε τα στοιχεία του Reuters, λιγότερο από το 20% του πληθυσμού έχει πλήρως εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία αγγίζει τους 50.000.

Με βάση δε, τους τρέχοντες ρυθμούς εμβολιασμού, οι τουρκικές αρχές θα χρειαστούν ακόμη 102 ημέρες, δηλαδή περισσότερους από τρεις μήνες, προκειμένου να εμβολιάσουν ενα επιπλέον 10% του πληθυσμού (περίπου οκτώ εκατ. πολίτες).

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News