Κόσμος Τρίτη 1/06/2021, 18:22
ΚΟΣΜΟΣ

Ην. Βασίλειο: Μηδενικοί νέοι θάνατοι από Covid για πρώτη φορά

Ιστορικό ορόσημο στη μάχη κατά της Covid

Ην. Βασίλειο: Μηδενικοί νέοι θάνατοι από Covid για πρώτη φορά

Μηδενικούς θανάτους από κορωνοϊό ανακοίνωσε σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο, σ’ ένα ιστορικό ορόσημο στη «μάχη» κατά της πανδημίας της Covid-19.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές, η χώρα για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάρτιο δεν κατέγραψε ούτε έναν θάνατο ασθενή.

Πάντως, τα ημερήσια στοιχεία συνήθως είναι χαμηλότερα από τα πραγματικά, μετά τα Σαββατοκύρια και τις αργίες, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα (σ.σ. χθες ήταν αργία στο Ηνωμένο Βασίλειο).

Κι αυτό, διότι τα ημερήσια δεδομένα αφορούν σε θανάτους, οι οποίοι αναφέρονται την ίδια ημέρα και όχι κατ’ ανάγκη συμβαίνουν την ίδια ημέρα. Έτσι, είναι πιθανό όσοι «έφυγαν» από τη ζωή σήμερα να καταγραφούν επισήμως τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση, και πάλι η επίτευξη μηδενικών νέων θανάτων αποτελεί μια άκρως θετική εξέλιξη, σε μια χώρα η οποία δοκιμάστηκε σημαντικά από την υγειονομική κρίση.

Τα ημερήσια κρούσματα, στο μεταξύ, διαμορφώθηκαν σε λίγα περισσότερα από 3.000, με τον συνολικό αριθμό να αγγίζει τα 4,5 εκατ. περιστατικά Covid. Οι θάνατοι δε, από την αρχή της πανδημίας, αριθμούν σε 128.000.

Τα παραπάνω στοιχεία αφορούν και τις τέσσερις περιοχές του Ην. Βασιλείου (Αγγλία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία, Σκωτία).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα έχει εμβολιάσει πλήρως περίπου το 40% του πληθυσμού. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News