Κόσμος Σάββατο 29/05/2021, 22:15
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Περί τα 1,95 εκατ. επιβάτες πέρασαν από τα αεροδρόμια την Παρασκευή

ΗΠΑ: Περί τα 1,95 εκατ. επιβάτες πέρασαν από τα αεροδρόμια την Παρασκευή

To μεγαλύτερο αριθμό επιβατών σε διάστημα 15 μηνών μετέφεραν την Παρασκευή οι αεροπορικές εταιρείες τωδν ΗΠΑ, με την επιβατική κίνηση να ανακάμπτει εντυπωσιακά από την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς οι Αμερικανοί επωφελήθηκαν από την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και το παρατεταμένο Σαββατοκύριο με αφορμή την αργία της Ημέρας της Μνήμης τη Δευτέρα. 

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Ασφάλεια των Μεταφορών ανακοίνωσε ότι καταμέτρησε περί τα 1,96 εκατ. επιβάτες στα αεροδρόμια συγκριτικά με τα 1,85 εκατ. της Πέμπτης. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό από τις 7 Μαρτίου του 2020, οπότε η πανδημία του κορωνοϊού ήταν στην πρώτη φάση εξάπλωσής της. 

Τα αμερικανικά Κέντρα για τον Ελεγχο και την Πρόληψη των Λοιμώξεων χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα και την χρήση της μάσκας στους δημόσιους χώρους αυτό το μήνα, επιτρέποντας στους πλήρως εμβολιασμένους να μην φορούν μάσκα. 

Παρά το γεγονός ότι η επιβατική κίνηση δεν έχει φθάσει ακόμη σε προ της πανδημίας επίπεδα, έχει βελτιωθεί σημαντικά στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Ο αριθμός των ατόμων που πέρασαν από έλεγχο εισιτηρίων στα αμερικανικά αεροδρόμια το αντίστοιχο Σαββατοκύριακο της αργίας της Ημέρας της Μνήμης αριθμούσε σε λίγο περισσότερους από 300.000 άτομα. 

Η αύξηση της επιβατικής κίνησης έχει συμβάλει και στην άνοδο των μετοχών των αερομεταφορέων στη διάρκεια του 2021. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News