Κόσμος Τετάρτη 17/03/2021, 10:28
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ καλεί τους υποστηρικτές του να εμβολιαστούν

Ο Τραμπ καλεί τους υποστηρικτές του να εμβολιαστούν

Επί μήνες παρέμενε εν πολλοίς σιωπηλός στο ζήτημα του εμβολιασμού κατά της Covid-19. Ωστόσο σε συνέντευξή του στο Fox News ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά, παροτρύνοντας τους πολίτες να εμβολιαστούν. 

«Θα το συνιστούσα σε πολλούς ανθρώπους, που δεν θέλουν να το κάνουν και πολλοί από αυτούς με ψήφισαν, ειλικρινά» είπε και πρόσθεσε: «Είναι ένα καταπληκτικό εμβόλιο, είναι ένας ασφαλές εμβόλιο και κάτι που έχει αποτέλεσμα». 

Πρόσφατη δημοσκόπηση του CBC News έδειξε ότι το 1/3 των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων δεν είχαν την πρόθεση να κάνουν το εμβόλιο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους Δημοκρατικούς ήταν 10%. 

Τα σχόλια του Τραμπ ήρθαν μάλιστα μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την απογοήτευσή του για την έντονη απροθυμία στις τάξεις των συντηρητικών. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, είχε πει τη Δευτέρα: «Εάν ο πρώην πρόεδρος τραμπ ξυπνούσε αύριο και ήθελε να εκφραστεί πιο ανοιχτά για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, σίγουρα θα τον στηρίζαμε σε αυτό». 

Είχε δε προσθέσει πως όλοι οι άλλοι εν ζωή πρώην πρόεδροι είχαν συμμετάσχει στην δημόσια εκστρατεία για την προώθηση του εμβολιασμού κατά της Covid-19, χωρίς να χρειαστούν «ειδική πρόσκληση». 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News