Κόσμος Τετάρτη 17/03/2021, 08:39
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πυρά σε ινστιτούτα σπα στην Ατλάντα – Οκτώ νεκροί

ΗΠΑ: Πυρά σε ινστιτούτα σπα στην Ατλάντα – Οκτώ νεκροί

Οκτώ άτομα σκοτώθηκαν σε μια σειρά επιθέσεων σε ινστιτούτα σπα στην Ατλάντα των ΗΠΑ, ενώ οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός υπόπτου στη νότια Τζόρτζια. Έξι από τα θύματα ήταν γυναίκες ασιατικής καταγωγής.

Ο συναγερμός σήμανε στις αρχές μετά από πυροβολισμούς περίπου στις 5 μ.μ. (τοπική ώρα) σε ινστιτούτο μασάζ στην επαρχία Τσερόκι, περίπου 40 μίλια βόρεια της Ατλάντα. Στο σημείο βρέθηκαν νεκρά τέσσερα άτομα: δύο γυναίκες ασιατικής καταγωγής, μια λευκή γυναίκα και ένας λευκός άνδρας.

Στη συνέχεια η Αστυνομία έλαβε κλήση για ληστεία λίγο πριν από τις 6.00 μ.μ.μ σε ινστιτούτο σπα στην πρωτεύουσα της πολιτείας όπου βρέθηκαν νεκρές τρεις γυναίκες. Στο μεταξύ οι αρχές κλήθηκαν σε ένα ακόμη σπα όπου βρέθηκε νεκρή μία ακόμη γυναίκα.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές τα κίνητρα των αιματηρών περιστατικών παραμένουν αδιευκρίνιστα και δεν έχει αποσαφηνιστεί αν τα θύματα στοχοποιήθηκαν εξαιτίας της εθνικότητάς τους.

Αν και οι αρχές δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής στα πιθανά κίνητρα των επιθέσεων, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης προχώρησε προληπτικά στην ανάπτυξη πρόσθετων περιπολιών στις τοπικές ασιατικές κοινότητες.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News