Κόσμος Πέμπτη 25/02/2021, 21:55
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε.

Στην ανάγκη δημιουργίας πανευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού συμφώνησαν οι ηγέτες της Ε.Ε.

Στην ανάγκη δημιουργίας πανευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού συμφώνησαν οι ηγέτες της Ε.Ε.

Στην ανάγκη να επιταχυνθούν οι εργασίες για μία κοινή προσέγγιση όσον αφορά στα πιστοποιητικά εμβολιασμού έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πανευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, συμφώνησαν οι ηγέτες της Ε.Ε. στη σημερινή τους σύνοδο κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης. Αποφάσισαν επίσης να στηρίξουν τις προσπάθειες της Κομισιόν για να επιταχυνθεί η διαθεσιμότητα των πρώτων υλών, να διευκολυνθούν οι συμφωνίες μεταξύ των φαρμακοβιομηχανιών και να αυξηθεί η παραγωγή εντός της Ε.Ε.

Επίσης, συμφώνησαν στην ανάγκη να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη ροή αγαθών και υπηρεσιών εντός της ενιαίας αγοράς, τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να επιταχυνθεί άμεσα και η διαδικασία έγκρισης, παραγωγής και διανομής των εμβολίων καθώς και του εμβολιασμού. Σημείωσαν δε ότι χρειάζεται και η ταυτόχρονη ενίσχυση του συστήματος εποτείας και παρακολούθησης, ώστε να εντοπίζονται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι μεταλλάξεις και να εμποδίζεται η εξάπλωσή τους. 

Συμφώνησαν ακόμη ότι θα πρέπει να διατηρήσουν τους αυστηρούς κοινωνικούς περιορισμούς προς το παρόν και να απαγορεύσουν τα μη απαραίτητα ταξίδια ενός της Ε.Ε. καθώς εξαπλώνονται ραγδαία οι νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού, συμφώνησαν οι ηγέτες της Ε.Ε. στη σημερινή σύνοδο κορυφής τους. 

«Η επιδημιολογική κατάσταση παραμένει σοβαρή και οι νέες μεταλλάξεις συνιστούν επιπλέον προκλήσεις. Θα πρέπει συνεπώς να διατηρήσουμε τους αυστηρούς περιορισμούς και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τη διανομή των εμβολίων», επισημαίνεται στο κοινό ανακοινωθέν των Ευρωπαίων ηγετών. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

  
   
    
     

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News