Κόσμος Τρίτη 3/11/2020, 17:23
ΚΟΣΜΟΣ

Φόβοι για επεισόδια στις ΗΠΑ

Φόβοι για επεισόδια στις ΗΠΑ

Επεισόδια φοβούνται οι καταστηματάρχες στις ΗΠΑ, καθώς μία από τις πιο τεταμένες προεκλογικές περιόδους κορυφώνεται σήμερα με την προσέλευση στις κάλπες. Καταστήματα και επιχειρήσεις σε πολλές αμερικανικές πόλεις οχυρώνονται, λίγους μήνες αφότου πολλά μαγαζιά λεηλατήθηκαν στις βίαιες διαμαρτυρίες που ξέσπασαν έπειτα από το θάνατο του μαύρου Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια της αστυνομίας. 

Πολυκαταστήματα όπως τα Saks 5th Avenue και Nordstrom ή η αλυσίδα φαρμακείων CVS παίρνουν τα μέτρα τους, καλύπτοντας με μοριοσανίδες τις βιτρίνες τους. 

Η Walmart είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα αποσύρει προσωρινά τα όπλα και τα πυρομαχικά από τις προθήκες των καταστημάτων της στις ΗΠΑ, επικαλούμενη την «κοινωνική αναταραχή». Όμως, μία ημέρα αργότερα πήρε πίσω την απόφαση. 

Τις τελευταίες ημέρες, το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας αναθεώρησε την ταξιδιωτική του οδηγία, προειδοποιώντας τους πολίτες της χώρας να αποφεύγουν τα ταξίδια στις ΗΠΑ, εν μέρει εξαιτίας της αναμενόμενης βίας. «Λαμβάνετε μέτρα για την ασφάλειά σας κατά τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου. Να αποφεύγετε περιοχές όπου πραγματοποιούνται διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις», ανέφερε η οδηγία.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News