Κόσμος Παρασκευή 19/02/2021, 20:28
ΕΜΒΟΛΙΑ

Μπιλ Γκέιτς: Μπορεί να μειωθεί στους έξι μήνες το χάσμα στους εμβολιασμούς πλουσίων και φτωχών

Μπιλ Γκέιτς: Μπορεί να μειωθεί στους έξι μήνες το χάσμα στους εμβολιασμούς πλουσίων και φτωχών

Το χάσχα που υπάρχει ανάμεσα στους εμβολιασμούς του ανεπτυγμένου και του αναπτυσσόμενου κόσμου μπορει να περιοριστεί στους έξι μήνες, ανέφερε χθες ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς. 

Καθώς οι βιομηχανίες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αυξήσουν την παραγωγή τους και οι κυβερνήσεις αυξάνουν την χρηματοδότησή τους για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν περισσότερες δόσεις εμβολοίων, η «δραματική» ανισότητα που εξακολουθεί να παρατηρείται στις διανομές των εμβολίων ανάμεσα στους πλούσιους και στους φτωχούς θα μειωθεί, ανέφερε ο Μπιλ Γκέις μιλώντας στη διαδικτυακή Σύσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια. 

«Το χάσμα μπορεί να περιοριστεί στους έξι έως οκτώ μήνες, που ακόμη εξακολουθεί να είναι μεγάλο. Εχουμε όμως την ευκαιρία να περιορίσουμε την απόσταση στους έξι μήνες», ανέφερε ο ιδρυτής της Microsoft. O Γκέιτς, ο οποίος παραιτήθηκε από πρόεδρος της Microsoft το 2014 για να ασχοληθεί με το φιλανθρωπικό έργο του ιδρύματός του Bill & Melinda Gates Foundation, έχει δεσμευθεί με το ποσό των 1,75 δισ.δολαρίων για να στηρίξει την παγκόσμια προσπάθεια αύξησης των εμβολίων. 

moneyreview.gr

   
  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News