Κόσμος Τετάρτη 17/02/2021, 12:10
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο Pfizer: 200 εκατ. επιπλέον δόσεις στην Ε.Ε.

Εμβόλιο Pfizer: 200 εκατ. επιπλέον δόσεις στην Ε.Ε.

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία των Pfizer και BioNTech με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προμήθεια επιπλέον 200 εκατ. δόσεων του εμβολίου κατά της Covid-19. Βάσει αυτής η Ε.Ε. των 27 έχει την δυνατότητα (οψιόν) για παραγγελία ακόμη 100 εκατ. δόσεων. 

Η συγκεκριμένη συμφωνία, που είχε προαναγγελθεί, έρχεται να προστεθεί στην αρχική συμφωνία για 300 εκατ. δόσεις στην Ε.Ε.  μέσα στο 2021. Επομένως ανεβάζει τον συνολικό αριθμό στα 500 εκατ. δόσεις, με οψιόν να φάσει τα 600 εκατ. δόσεις.

Σημειώνεται ότι και οι επιπλέον 200 εκατ. δόσεις αναμένεται να παραδοθούν μέσα στο έτος, με τα 75 εκατ. εξ αυτών μέσα στο δεύτερο τρίμηνο. 

«Αναγνωρίζουμε ότι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό στο πλαίσιο της προσπάθειας να νικηθεί ο νέος κορωνοϊός και να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία. Εργαζόμαστε για να υποστηρίξουμε την περαιτέρω διάθεση εμβολίων στην Ευρώπη και αλλού, επεκτείνοντας την παραγωγική μας ικανότητα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

«Με τη νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση περιμένουμε πλέον να παραδώσουμε αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό τουλάχιστον 250 εκατ. Ευρωπαίων πριν το τέλος του έτους» συμπλήρωσε.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News