Κόσμος Τρίτη 16/02/2021, 12:21
ΚΟΣΜΟΣ

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Ναι» για έξω, «όχι» για μέσα από Βρετανία

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Ναι» για έξω, «όχι» για μέσα από Βρετανία

Παρά τις αρχικές της ενστάσεις η Βρετανία θα παρέχει τελικά πιστοποιητικά εμβολιασμού Covid-19 στους πολίτες της, προκειμένου να μπορούν να κάνουν χρήση τους όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Εξακολουθεί πάντως να είναι αρνητική στο ενδεχόμενο για χρήση τους στο εσωτερικό της χώρας. 

Σε συνέντευξή του στο BBC ο αρμόδιος για θέματα εμβολιασμού υπουργός, Νάντιμ Ζαχάουι, είπε: «Διεθνώς, αν άλλες χώρες ζητούν πιστοποιητικό εμβολιασμού, τότε νομίζω ότι είναι σωστό να το διευκολύνουμε αυτό».

Όπως διευκρίνισε «δεν εξετάζουμε εσωτερική χρήση πιστοποιητικών εμβολιασμού, αυτό δεν είναι στα σχέδιά μας».  Για τους Βρετανούς το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού σε συνδυασμό με τα rapid test είναι «η πορεία προς το μέλλον» τόνισε. 

Ο Ζαχάουι συμπλήρωσε ότι η Βρετανία αναμένει αύξηση της προμήθειας εμβολίων τον ερχόμενο μήνα και σημείωσε ότι ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος να έχει χορηγηθεί η πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 στα 32 εκατομμύρια ανθρώπους που ανήκουν στις ομάδες ύψιστης προτεραιότητας ως το τέλος Απριλίου.

«Βλέπω έναν πολύ μεγαλύτερο όγκο τον Μάρτιο και τον Απρίλιο –να φτάνουμε τα δεκάδες εκατομμύρια δόσεις» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News