Κόσμος Δευτέρα 8/02/2021, 15:18
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Tο εμβόλιο της AstraZeneca έκανε ο Γάλλος υπ. Υγείας

Tο εμβόλιο της AstraZeneca έκανε ο Γάλλος υπ. Υγείας

Το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού έκανε ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ολιβιέ Βεράν, υπεραμυνόμενος της προστασίας που παρέχει έναντι «σχεδόν όλων των μεταλλαγμένων στελεχών» του ιού.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από τη γαλλική τηλεόραση δείχνουν τον Βεράν να κάνει το εμβόλιο σε εμβολιαστικό κέντρο στην Μελάν, στην περιοχή του Παρισιού. «Το εμβόλιο της AstraZeneca ενισχύει και διευρύνει την στρατηγική μας για τον εμβολιασμό. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να αποτρέψουμε την εξάπλωση των μεταλλαγμένων στελεχών» δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Ο Βρετανός υφυπουργός Υγείας δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν αποτρέπει τον θάνατο ή την εκδήλωση σοβαρής νόσου, προσθέτοντας ότι η Νότια Αφρική ανέστειλε μόνον προσωρινά την χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου.

Η Νότια Αφρική αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τη χρήση του εμβολίου  της AstraZeneca έπειτα από στοιχεία που έδειξαν ότι προσφέρει ελάχιστη προστασία κατά της ήπιας έως μέτριας λοίμωξης που προκαλείται από το νοτιοαφρικανικό στέλεχος του νέου κορωνοϊού.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News