Κόσμος Τετάρτη 3/02/2021, 15:57
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

AstraZeneca: Στόχος η παραγωγή εμβολίων «νέας γενιάς» από το φθινόπωρο

AstraZeneca: Στόχος η παραγωγή εμβολίων «νέας γενιάς» από το φθινόπωρο

Στην παραγωγή – από το φθινόπωρο – εμβολίων «επόμενης γενιάς», τα οποία θα προστατεύουν από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, στοχεύουν η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπως δήλωσε σήμερα στέλεχος της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας.

Ερωτηθείς πότε η AstraZeneca θα είναι σε θέση να διαθέσει ένα εμβόλιο νέας γενιάς κατά των μεταλλάξεων ο Mene Pangalos, στέλεχος της εταιρείας απάντησε: «Το συντομότερο δυνατό». «Στόχος μας είναι να έχουμε κάτι έτοιμο το φθινόπωρο, άρα εντός του έτους», είπε, προσθέτοντας ότι το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει τις εργαστηριακές έρευνες και τις κλινικές μελέτες για τα νέα εμβόλια. Όπως σημείωσε, στόχος της εταιρείας είναι να έτοιμη για τον επόμενο χειμώνα.

Από την πλευρά του ο Andrew Pollard, διευθυντής του τομέα των εμβολίων της Οξφόρδης, δήλωσε πως η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι βέβαιοι ότι το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό κατά του νέου, πιο μεταδοτικού, στελέχους που εντοπίσθηκε στην Βρετανία.

Αμφότεροι ανέφεραν πως η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι κοντά στο να εξασφαλίσουν δεδομένα ότι το εμβόλιο που έχουν αναπτύξει είναι αποτελεσματικό στους ηλικιωμένους, διαβεβαιώνοντας πως το εμβόλιο είναι ασφαλές για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Υπενθυμίζεται πως ορισμένες χώρες της Ε.Ε. έχουν ήδη κάνει συστάσεις για χρήση του εμβολίου σε άτομα μέχρι 60 ή 65 ετών και όχι σε μεγαλύτερων ηλικιών.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News