Κόσμος Κυριακή 26/05/2024, 17:10
ΚΟΣΜΟΣ

Δώδεκα τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση της Qatar Airways

Δώδεκα τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση της Qatar Airways

Δώδεκα άτομα που επέβαιναν σε πτήση της Qatar Airways από τη Ντόχα προς την Ιρλανδία τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια αναταράξεων, ενώ πετούσε πάνω από την Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή το αεροδρόμιο του Δουβλίνου, προσθέτοντας ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια και σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Η πτήση QR017, ένα Boeing 787 Dreamliner, προσγειώθηκε λίγο πριν από τη 1 μ.μ. ώρα Δουβλίνου (1200 GMT), ανέφερε το αεροδρόμιο.

Σε ανακοίνωσή του το αεροδρόμιο του Δουβλίνου ανέφερε ότι κατά την προσγείωση έσπευσαν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας του αεροδρομίου και του τμήματος Πυροσβεστικής και Διάσωσης, λόγω του ότι 6 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος ανέφεραν τραυματισμούς.

Το περιστατικό σημειώθηκε μόλις πέντε ημέρες μετά την αναγκαστική προσγείωση πτήσης της Singapore Airlines από το Λονδίνο προς τη Σιγκαπούρη στην Μπανγκόκ λόγω σοβαρών αναταράξεων, η οποία προκάλεσε τον θάνατο ενός 73χρονου Βρετανού και άφησε άλλους 20 στην εντατική.

Τα αεροπορικά ατυχήματα που οφείλονται σε αναταράξεις είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος ατυχημάτων, σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ του 2021.

Από το 2009 έως το 2018, η αμερικανική υπηρεσία διαπίστωσε ότι οι αναταράξεις ευθύνονται για περισσότερο από το ένα τρίτο των αναφερόμενων αεροπορικών ατυχημάτων και τα περισσότερα είχαν ως αποτέλεσμα έναν ή περισσότερους σοβαρούς τραυματισμούς, χωρίς ωστόσο ζημιές στο αεροσκάφος.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ένας νεκρός και 30 τραυματίες σε πτήση της Singapore Airlines

Boeing: Αντιμέτωπη με ποινικές διώξεις για δύο αεροπορικά δυστυχήματα

Αναγκαστική προσγείωση Boeing στην Ιαπωνία λίγο μετά την απογείωσή του

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News