Κόσμος Δευτέρα 6/05/2024, 22:30
ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη Xi στην Ουγγαρία: Αναμένεται η υπογραφή τουλάχιστον 16 συμφωνιών

Επίσκεψη Xi στην Ουγγαρία: Αναμένεται η υπογραφή τουλάχιστον 16 συμφωνιών

Η Ουγγαρία σχεδιάζει να υπογράψει τουλάχιστον 16 συμφωνίες με την Κίνα κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης του προέδρου Xi Jinping από την Τετάρτη, σύμφωνα με τον Ούγγρο υπουργό Εξωτερικών Peter Szijjarto.

Οι συμφωνίες, οι οποίες μπορεί να φτάσουν συνολικά τις 18, καθώς δύο βρίσκονται ακόμη υπό διαπραγμάτευση, θα επικεντρωθούν στην επέκταση του ουγγρικού κεφαλαίου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Νέος Δρόμος του Μεταξιού», ώστε να συμπεριληφθούν περαιτέρω σιδηροδρομικά, οδικά και ενεργειακά έργα, ανέφερε ο Szijjarto τη Δευτέρα. Οι δύο πλευρές θα εξετάσουν επίσης τη δυνατότητα πυρηνικής συνεργασίας. 

Ο Szijjarto διέψευσε προηγούμενη αναφορά ότι ο Xi μπορεί να ταξιδέψει στη νότια πόλη Pecs για να ανακοινώσει μια επένδυση της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Great Wall Motor. Η αντιπροσωπεία του Xi θα περιλαμβάνει τους υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών και Εμπορίου της Κίνας.

Ο Xi θα επισκεφθεί την Ουγγαρία μετά από την ολοκλήρωση των συνομιλιών με Ευρωπαίους αξιωματούχους στη Γαλλία και μια στάση στη Σερβία, στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψης του Κινέζου ηγέτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και πέντε χρόνια. Ο Xi αναμένεται να αναχωρήσει από την Ουγγαρία την Παρασκευή.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News