Business & Finance Δευτέρα 22/04/2024, 15:21
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Emirates: Συγγνώμη για το χάος μετά τις πλημμύρες – Επιστρέφει πάνω από 30.000 βαλίτσες

Emirates: Συγγνώμη για το χάος μετά τις πλημμύρες – Επιστρέφει πάνω από 30.000 βαλίτσες

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates Tim Clark ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες της αεροπορικής εταιρείας, μετά το χάος που προκλήθηκε από τις πλημμύρες στο Ντουμπάι εξαιτίας των ιστορικών βροχοπτώσεων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που είχαν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες πτήσεις να ακυρωθούν και χιλιάδες πελάτες να μείνουν αποκλεισμένοι.

Με επιστολή του το Σαββατοκύριακο προς τους πελάτες ο Clark ζήτησε ειλικρινά συγγνώμη «από κάθε πελάτη που τα ταξιδιωτικά του σχέδια διαταράχθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου» αναγνωρίζοντας τα λάθη στους χειρισμούς της κρίσης.

«Γνωρίζουμε ότι η αντίδρασή μας δεν ήταν καθόλου τέλεια. Αναγνωρίζουμε και κατανοούμε την απογοήτευση των πελατών μας λόγω της συμφόρησης, της έλλειψης πληροφοριών και της σύγχυσης στους τερματικούς σταθμούς. Αναγνωρίζουμε ότι οι μεγάλες ουρές και οι χρόνοι αναμονής ήταν απαράδεκτοι», γράφει στην επιστολή του ο CEO της Emirates.

Ενώ ο κόμβος εξυπηρέτησης της αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι παρέμεινε ανοιχτός, «οι πλημμυρισμένοι δρόμοι εμπόδισαν την ικανότητα των πελατών μας, των πιλότων, του πληρώματος καμπίνας και των υπαλλήλων του αεροδρομίου να φτάσουν στο αεροδρόμιο, καθώς και τη μετακίνηση βασικών προμηθειών, όπως τα γεύματα και άλλες ανέσεις πτήσης», αναφέρει.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σημείωσε ότι η αεροπορική εταιρεία άλλαξε δεκάδες πτήσεις την Τρίτη, καθώς η χειρότερη καταιγίδα μαινόταν, και ότι «τις επόμενες 3 ημέρες έπρεπε να ακυρώσουμε σχεδόν 400 πτήσεις και να καθυστερήσουμε πολλές περισσότερες, λόγω έλλειψης προσωπικού και προμηθειών».

Η Emirates εξέδωσε την Τετάρτη ανακοίνωση με την οποία καλούσε τους ταξιδιώτες να μην έρχονται στο αεροδρόμιο, παρά μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ανέστειλε επίσης τον έλεγχο εισιτηρίων για όσους επρόκειτο να πετάξουν από το Ντουμπάι, έθεσε εμπάργκο στις πωλήσεις εισιτηρίων και σταμάτησε τις πτήσεις ανταπόκρισης από άλλες πόλεις προς το Ντουμπάι, αφήνοντας ορισμένους επιβάτες εγκλωβισμένους σε όλο τον κόσμο.

Διαμαρτυρίες στα social media

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν με οργισμένες αναρτήσεις από πελάτες που δήλωσαν ότι δεν έλαβαν καμία βοήθεια από το προσωπικό της Emirates και δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με κανέναν στην εταιρεία.

«Δώδεκα ώρες αναμονής σε μια ακυρωμένη πτήση και 6 ώρες αναμονής σε αυτό το γραφείο με ανθρώπους που λιποθυμούσαν, τσακώνονταν και προσπαθούσαν να διατηρήσουν τα λογικά τους και απολύτως καμία επικοινωνία από την Emirates», έγραψε ένας χρήστης του Instagram, μαζί με μια φωτογραφία που δείχνει ένα γεμάτο πλήθος ανθρώπων μπροστά από τις οθόνες της Emirates στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι. Η ώρα που αναγραφόταν στη φωτογραφία ήταν 7:05 π.μ. της Παρασκευής.

Ένας άλλος ταξιδιώτης έγραψε στα social media: «Μου πήρε 48 ώρες για να φτάσω από το Λονδίνο στη Βαγδάτη μέσω Ντουμπάι. Πέντε ώρες στην πίστα του αεροπλάνου [στο Ντουμπάι], εκ των οποίων μία ώρα δεν υπήρχε κανείς να ανοίξει τις πύλες της γέφυρας του αεροσκάφους. Βγήκα μόνος μου … βρήκα ένα ξενοδοχείο και γύρισα πίσω, περίμενα 12 ώρες. Μπήκα σε μια πτήση και μας σέρβιραν αμύγδαλα!».

Κάποιοι δήλωσαν ότι είχαν κολλήσει στο αεροδρόμιο για πάνω από 20 ώρες, ενώ άλλοι, εγκλωβισμένοι σε ξένες πόλεις και σε αεροδρόμια ανταπόκρισης, δήλωσαν ότι έπρεπε να κλείσουν μόνοι τους την επιστροφή τους στην πατρίδα, αφού δεν έλαβαν καμία βοήθεια από την Emirates.

Πρωτοφανής κατάσταση

Ο Clark δήλωσε ότι το προσωπικό του έκανε ό,τι μπορούσε για να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή κατάσταση. Ανέφερε πως η εταιρεία έστειλε πάνω από 100 εθελοντές υπαλλήλους της να φροντίσουν τους πελάτες που είχαν αποκλειστεί, δίνοντας προτεραιότητα σε ιατρικά περιστατικά, ηλικιωμένους και άλλους ευάλωτους ταξιδιώτες. Πρόσθεσε ότι δόθηκαν πάνω από 12.000 δωμάτια ξενοδοχείων στο Ντουμπάι ενώ εκδόθηκαν 250.000 κουπόνια γεύματος.

Στο θέμα των αποσκευών ο Clark είπε ότι η αεροπορική εταιρεία είχε πάνω από 30.000 αποσκευές να επιστρέψει στους πελάτες, προσθέτοντας πως θα χρειαστούν ακόμα μερικές ημέρες για να ταξινομήσουν και να παραδώσουν στους ιδιοκτήτες τις βαλίτσες τους, ζητώντας «υπομονή και κατανόηση».

Καταλήγοντας, ο Clark δεσμεύτηκε να βελτιώσει τις διαδικασίες της Emirates, ευχαρίστησε το προσωπικό του και ζήτησε «συγγνώμη» από κάθε πελάτη που επηρεάστηκε από αυτή την έκτακτη κατάσταση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το cnbc

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News