Κόσμος Τετάρτη 17/04/2024, 11:33
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΑΕ: Ένας νεκρός από πλημμύρες που προκάλεσαν πρωτοφανείς καταρρακτώδεις βροχές

ΗΑΕ: Ένας νεκρός από πλημμύρες που προκάλεσαν πρωτοφανείς καταρρακτώδεις βροχές

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις από τις πλημμύρες που προκάλεσαν πρωτοφανείς για την περιοχή, καταρρακτώδεις βροχές.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε ότι καταγράφηκε ρεκόρ βροχόπτωσης στην περιοχή, με 254 χιλιοστά να πέφτουν χθες Τρίτη στην Αλ Αΐν σε λιγότερο από 24 ώρες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα βροχόπτωσης από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949, πριν από την ίδρυση της χώρας το 1971.

ΗΑΕ: Ένας νεκρός από πλημμύρες που προκάλεσαν πρωτοφανείς καταρρακτώδεις βροχές-1
Αν και οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν υποχωρήσει μέχρι αργά χθες, τα προβλήματα συνεχίστηκαν και σήμερα, με την αεροπορική εταιρεία Emirates να αναστέλλει το check-in για τους επιβάτες που αναχωρούσαν από το αεροδρόμιο του Ντουμπάι μέχρι τα μεσάνυχτα.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου, άλλαξε το πρόγραμμα των πτήσεων καθώς η έντονη βροχή επηρέασε την πορεία τους ή και τα πληρώματα αυτών. 

Στους επιβάτες που αναχωρούν από το Ντουμπάι συνέστησαν να μην κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο και να ελέγξουν την κατάσταση της πτήσης τους με την αεροπορική τους εταιρεία.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να λειτουργήσουμε κανονικά το συντομότερο δυνατό σε πολύ δύσκολες συνθήκες», έγραψε το αεροδρόμιο στην πλατφόρμα X.

Η Emirates δήλωσε ότι αναμένονται καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις και τις αφίξεις. Η ιστοσελίδα του αεροδρομίου του Ντουμπάι έδειχνε πολύωρες καθυστερήσεις για ορισμένες πτήσεις τόσο στις αφίξεις όσο και στις αναχωρήσεις.

Ένας νεκρός στο Ras Al Khaimah

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας ηλικιωμένος άνδρας από τα Εμιράτα, ηλικίας 70 ετών, έχασε τη ζωή του το πρωί της Τρίτης, όταν το όχημά του βρέθηκε σε πλημμύρες στο εμιράτο Ras Al Khaimah, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στο γειτονικό Ομάν, 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων μαθητών, μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες σφοδρών βροχοπτώσεων, σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Ομάν, τα οποία δημοσίευσαν εικόνες από πλημμυρισμένες κοινότητες. Η εφημερίδα Times of Oman ανέφερε ότι αναμένονται περισσότερες βροχές την Τετάρτη.

Στο Ντουμπάι η κυβέρνηση διέταξε τους υπαλλήλους της και όλα τα σχολεία να εργαστούν εξ αποστάσεως για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Τα μέσα ενημέρωσης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν σημαντικές ζημιές από την καταρρακτώδη βροχή σε ορισμένες περιοχές της χώρας, με δρόμους που είχαν υποστεί καθίζηση και πλημμυρισμένα σπίτια.

ΗΑΕ: Ένας νεκρός από πλημμύρες που προκάλεσαν πρωτοφανείς καταρρακτώδεις βροχές-2

Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη έδειχναν πλημμυρισμένους δρόμους και χώρους στάθμευσης με ορισμένα οχήματα να έχουν βυθιστεί εντελώς. Η οδός Sheikh Zayed Road, ένας αυτοκινητόδρομος 12 λωρίδων μέσα στο Ντουμπάι, πλημμύρισε εν μέρει, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να εγκλωβιστούν για ώρες σε ένα μποτιλιάρισμα μήκους χιλιομέτρων.

moneyreview με πληροφορίες από το Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News