Κόσμος Τρίτη 16/04/2024, 12:19
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Απειλεί με «σοβαρή, εκτεταμένη και οδυνηρή» απάντηση σε τυχόν αντίποινα

Ιράν: Απειλεί με «σοβαρή, εκτεταμένη και οδυνηρή» απάντηση σε τυχόν αντίποινα

Με «σοβαρή, εκτεταμένη και οδυνηρή» απάντηση απειλεί ο πρόεδρος του Ιράν, Ebrahim Raisi, εφόσον υπάρξει ακόμα και η «παραμικρή ενέργεια κατά των συμφερόντων» της χώρας.

Σε επικοινωνία που είχε με τον εμίρη του Κατάρ Tamim bin Hamad Al Thani, ο Raisi χαρακτήρισε την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο σαν μια πράξη «νόμιμης άμυνας».

«Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει επίσημα, η επιχείρηση της ‘Αληθινής Υπόσχεσης’ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία με στόχο να τιμωρήσουμε τον επιτιθέμενο. Τώρα δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η παραμικρή ενέργεια κατά των συμφερόντων του Ιράν θα αντιμετωπιστεί σίγουρα με μια σοβαρή, εκτεταμένη και οδυνηρή απάντηση εναντίον όλων των δραστών της», είπε ο Raisi, σύμφωνα με το CNN.

«Αληθινή Υπόσχεση» ήταν το όνομα που δόθηκε στην άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν, κατά την οποία drones και πύραυλοι εκτοξεύθηκαν στο Ισραήλ σε διάστημα πέντε ωρών, για να αναχαιτιστούν σχεδόν όλοι από τον ισραηλινό στρατό και τους συμμάχους του. Το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να απαντήσει και σταθμίζει τις επιλογές του για να το κάνει.

Στις επαφές, το Κατάρ «τόνισε την ανάγκη να μειωθούν όλες οι μορφές κλιμάκωσης και να αποφευχθεί η επέκταση της σύγκρουσης στην περιοχή», σύμφωνα με δήλωση του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Sheikh Tamim.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Αλλάζουν οι ισορροπίες στη Μέση Ανατολή – Τι «ζυγίζει» το Ισραήλ

Η κούρσα για να αποτραπεί ένας ευρύτερος πόλεμος στη Μ. Ανατολή

Capital Economics: Τι σημαίνουν οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή για την παγκόσμια οικονομία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News