Κόσμος Δευτέρα 15/04/2024, 18:26
ΚΟΣΜΟΣ

WSJ: Ισως ακόμη και σήμερα η ισραηλινή αντεπίθεση

WSJ: Ισως ακόμη και σήμερα η ισραηλινή αντεπίθεση

Eπικαλούμενη ως πηγή δυτικούς αξιωματούχους, η Wall Street Journal υποστηρίζει ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να προχωρήσει, ακόμη και σήμερα, σε μια επιχείρηση αντιποίνων κατά του Ιράν.

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ συνεδρίασε εκ νέου σήμερα, εξετάζοντας τις επιλογές που ανοίγονται μπροστά του έπειτα από την ιρανική επίθεση του περασμένου Σαββάτου. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη συνεδρίαση είχε πραγματοποιηθεί και χθες, Κυριακή. 

Το Channel 12 αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης συζητήθηκαν πολλές επιλογές που όμως όλες τους περιλαμβάνουν «επώδυνα» αντίποινα εναντίον του Ιράν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, τα αντίποινα θα είναι «επώδυνα» μεν αλλά και έτσι διαμορφωμένα ώστε να μην πυροδοτήσουν έναν περιφερειακό πόλεμο.

Η Τεχεράνη έχει πάντως από την πλευρά της διαμηνύσει, δια στόματος του Ιρανού ΥΠΕΞ Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν σήμερα, ότι εάν δεχθεί νέα επίθεση από την πλευρά του Ισραήλ, θα απαντήσει. 

Οι δυτικοί έχουν επιδοθεί σε μια κούρσα επαφών τα τελευταία 24ωρα με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης, πλην όμως η μπάλα αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο γήπεδο της ισραηλινής ηγεσίας. 

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News