Κόσμος Σάββατο 13/04/2024, 18:16
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Στέλνει «αμέσως» ένα επιπλέον σύστημα Patriot στην Ουκρανία

Γερμανία: Στέλνει «αμέσως» ένα επιπλέον σύστημα Patriot στην Ουκρανία

Η Γερμανία θα στείλει ένα «πρόσθετο» σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot στο Κίεβο για να το βοηθήσει να αντιμετωπίσει την «αύξηση των ρωσικών αεροπορικών πληγμάτων εναντίον της Ουκρανίας», ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Άμυνας.

«Λόγω της αύξησης των ρωσικών αεροπορικών πληγμάτων κατά της Ουκρανίας, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να ενισχύσει περαιτέρω την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα», με την αποστολή ενός «επιπλέον συστήματος Patriot», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Το σύστημα προέρχεται από τα αποθέματα της Bundeswehr (ο γερμανικός στρατός) και θα παραδοθεί αμέσως. Έως τώρα, η Γερμανία έχει παραδώσει δύο συστήματα Patriot στην Ουκρανία, ανέφερε το υπουργείο.

Ευχαριστίες Ζελένσκι 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς για την παράδοση ενός επιπλέον πυραυλικού συστήματος Patriot και την προμήθεια περισσότερων πυραύλων αεράμυνας σε μια «κρίσιμη στιγμή».

«Μια παραγωγική συνομιλία με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς. Καλώ όλους τους άλλους ηγέτες των κρατών-εταίρων να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα», δήλωσε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News