Κόσμος Τρίτη 9/04/2024, 20:06
ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη φράγματος στην Ιταλία: Νεκροί και αγνοούμενοι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις αγνοούνται ύστερα από πυρκαγιά και έκρηξη που σημειώθηκε σε υδροηλεκτρικό σταθμό στη βόρεια Ιταλία. Σε εξέλιξη η επιχείρηση των σωστικών συνεργείων. Αναφορές για τρεις σοβαρά τραυματίες

Έκρηξη φράγματος στην Ιταλία: Νεκροί και αγνοούμενοι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις αγνοούνται ύστερα από πυρκαγιά και έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη σε υδροηλεκτρικό σταθμό στη βόρεια Ιταλία. Το περιστατικό σημειώθηκε σε τεχνητό φράγμα παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας στη λίμνη Σουβιάνα, ανάμεσα στις πόλεις Μπολόνια και Φλωρεντία.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της κοντινής πόλης Καμουγκνάνο, Μάρκο Μασινάρα, έχουν εντοπιστεί οι σοροί τριών ατόμων, ενώ τρεις ακόμα έχουν τραυματιστεί σοβαρά και διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο. Πρόσθεσε δε ότι ο απολογισμός «επικαιροποιείται συνεχώς». Οπως είπε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι την ώρα του ατυχήματος πραγματοποιούνταν εργασίες σε τουρμπίνα.

Για το περιστατικό, έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας και δεκάδες καραμπινιέροι, με την υποστήριξη ελικοπτέρων. «Δυστυχώς υπάρχουν άσχημα νέα, παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις. Συμπάσχουμε με όλες τις οικογένειες που ανησυχούν για την τύχη των αγαπημένων τους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι.

 

 

Από την πλευρά του, ο ιταλικός όμιλος Enel, που διαχειρίζεται τον υδροηλεκτρικό σταθμό στο Μπάρτζι, ο οποίος είναι αυτός με τη μεγαλύτερη ισχύ στην περιοχή της Εμίλια Ρομάνια, ανακοίνωσε ότι νωρίς το απόγευμα ξέσπασε πυρκαγιά σε έναν από τους μετασχηματιστές.

Οπως ανέφερε, οι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από το σημείο και ότι εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, σε συντονισμό με την Πυροσβεστική.

Στην ανακοίνωση του ομίλου προστίθεται επίσης ότι το τεχνητό φράγμα δεν έχει υποστεί ζημιέςενώ η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έχει διακοπεί χωρίς, ωστόσο, επιπτώσεις στην παροχή ρεύματος.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News