Κόσμος Κυριακή 7/04/2024, 20:55
ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Πυρκαγιά στην πλατφόρμα πετρελαίου Akal-B της Pemex – Εννέα τραυματίες

Μεξικό: Πυρκαγιά στην πλατφόρμα πετρελαίου Akal-B της Pemex – Εννέα τραυματίες

Εννέα άτομα τραυματίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε μία από τις πλατφόρμες πετρελαίου της υπό κρατικό έλεγχο πετρελαϊκής εταιρείας Petroleos Mexicanos (Pemex).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας οι δύο από τους τραυματίες ήταν υπάλληλοί της, ενώ οι υπόλοιποι ήταν από άλλες εταιρείες. Κανείς δεν είχε σοβαρούς τραυματισμούς και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο σε λιγότερο από 20 λεπτά. 

Η Akal-B, η οποία αποτελεί μέρος του συγκροτήματος παραγωγής Cantarell, παράγει 200.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα και 900.000 κυβικά πόδια φυσικού αερίου, ανέφερε η εφημερίδα Reforma. Η πυρκαγιά ξεκίνησε εκεί όπου οι σωλήνες καυσίμου αερίου τροφοδοτούν τα μηχανήματα turbo της πλατφόρμας, δήλωσε η Pemex.

Η εταιρεία σχεδιάζει να σταματήσει ορισμένες εξαγωγές αργού τους επόμενους μήνες, ανέφερε το Bloomberg την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενο άτομα με γνώση της κατάστασης. Η κίνηση αυτή θα μείωνε την προσφορά από μια παγκόσμια αγορά που διαρκώς συμπιέζεται και απειλεί να ανεβάσει τις τιμές του πετρελαίου.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News