Κόσμος Σάββατο 6/04/2024, 23:01
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Biden διευρύνει το προβάδισμα στη συγκέντρωση κεφαλαίων έναντι του Trump

ΗΠΑ: Ο Biden διευρύνει το προβάδισμα στη συγκέντρωση κεφαλαίων έναντι του Trump

Ο πρόεδρος Joe Biden και το Δημοκρατικό Κόμμα συγκέντρωσαν τον Μάρτιο περισσότερα από 90 εκατομμύρια δολάρια για την εκστρατεία επανεκλογής, ξεπερνώντας αυτό του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών Donald Trump, διευρύνοντας έτσι το οικονομικό του πλεονέκτημα.

Ο πρόεδρος και το κόμμα του έκλεισαν τον Μάρτιο με 192 εκατομμύρια δολάρια στο ταμείο, τα περισσότερα που έχει συγκεντρώσει ποτέ ένας Δημοκρατικός σε αντίστοιχη ημερομηνία, σύμφωνα με δήλωση της εκστρατείας του Biden. Αυτό είναι υπερδιπλάσιο των 93,1 εκατομμυρίων δολαρίων που ο Trump και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα δήλωσαν ότι είχαν στο τέλος του περασμένου μήνα.

Ο Biden είχε το μεγαλύτερο σύνολο από δωρητές μικρών ποσών μέχρι σήμερα, καταρρίπτοντας τα ρεκόρ που είχαν σημειωθεί σε καθέναν από τους τέσσερις προηγούμενους μήνες. Η προεκλογική εκστρατεία διπλασίασε το μέγεθος της λίστας αλληλογραφίας της και είδε διπλάσια αλληλεπίδραση από όσους έλαβαν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα γραπτά μηνύματά της.

Οι δωρητές μεγάλων συνεισέφεραν επίσης, συμπεριλαμβανομένων των 26 εκατομμυρίων δολαρίων που συγκέντρωσε η εκστρατεία σε μια εκδήλωση τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη με τη συμμετοχή του Biden και των πρώην προέδρων Bill Clinton και Barack Obama. 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News