Κόσμος Σάββατο 23/01/2021, 07:59
ΚΟΣΜΟΣ

Αρχές Φεβρουαρίου ξεκινά η δίκη του Τραμπ

Αρχές Φεβρουαρίου ξεκινά η δίκη του Τραμπ

Την εβδομάδα που ξεκινά στις 8 Φεβρουαρίου θα αρχίσει στην αμερικανική Γερουσία η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο των διαδικασιών παραπομπής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, με την κατηγορία της υποκίνησης της εξέγερσης στο Καπιτώλιο.  

Κατόπιν συμφωνίας με τους Ρεπουμπλικανούς, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Chuck Schumer, ανακοίνωσε το πρόγραμμα λέγοντας: «Η Γερουσία θα διεξάγει δίκη για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ. Θα είναι μία δίκαιη δίκη. Αλλά μην απατάστε, θα είναι δίκη». 

Ο Τραμπ είναι ο μοναδικός πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που έχει παραπεμφθεί δύο φορές. Για να καταδικαστεί από τη Γερουσία, απαιτείται πλειοψηφική ψήφος δύο τρίτων και σε αυτή την περίπτωση, ενδεχομένως να αποκλειστεί δια βίου από κάθε δημόσιο αξίωμα. Κάτι τέτοιο, θα έκλεινε οριστικά τη συζήτηση γύρω από το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία το 2024. 

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται η καταδίκη του, καθώς οι Δημοκρατικοί αναμένεται να δυσκολευτούν να εξασφαλίσουν αρκετές ψήφους για κάτι τέτοιο. Για να καταδικαστεί, θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ 50 Δημοκρατικοί και 17 Ρεπουμπλικάνοι, όμως πολλοί γερουσιαστές του ρεπουμπλικανικού κόμματος τάσσονται κατά της ιδέας. 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News