Κόσμος Παρασκευή 22/01/2021, 17:03
ΚΟΣΜΟΣ

Ανακουφισμένος ο Α. Φάουτσι μετά την εκλογική ήττα του Τραμπ 

Πάντα ήμουν ειλικρινής κι αυτό μερικές φορές δημιουργούσε προβλήματα

Ανακουφισμένος ο Α. Φάουτσι μετά την εκλογική ήττα του Τραμπ 

Το γεγονός ότι δεν είναι αναγκασμένος να αντιδικεί με τον Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού και να μιλήσει ελεύθερα χωρίς φόβο γι αυτή τον κάνει να κάνει να αισθάνεται καλύτερα, παραδέχθηκε χθες Πέμπτη ο Άντονι Φάουτσι, σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Φαούτσι επανήλθε στην αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου, για πρώτη φορά αφότου ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον είχε θέσει στο περιθώριο, απόρροια των διαφωνιών που είχαν αναφορικά με τον χειρισμό της πανδημίας από την προηγούμενη κυβέρνηση. 

«Ένα από τα πράγματα τα οποία πρόκειται να κάνουμε είναι να είμαστε διαφανείς, ανοιχτοί και ειλικρινής», τόνισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. «Αν τα πράγματα πάνε στραβά δεν σηκώσουμε τα δάχτυλα, αλλά θα τα διορθώσουμε. Και ότι θα κάνουμε θα στηρίζεται στην επιστήμη και στα γεγονότα», συμπλήρωσε. 

«Αυτή ήταν κυριολεκτικά η κουβέντα που είχα με τον πρόεδρο Μπάιντεν 15 λεπτά πριν και αυτές τις κουβέντες μου επανέλαβε πολλές φορές», ανέφερε για να προσθέσει: «Πάντα ήμουν ειλικρινής κι αυτό μερικές φορές δημιουργούσε προβλήματα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν μου έδινε καμία ικανοποίηση να αντικρούω τον πρόεδρο και η εντύπωση που μου είχε δημιουργηθεί ήταν πως κανένας δεν μπορούσε να εκφράζεται χωρίς να αντιμετωπίζει επιπλοκές» για να καταλήξει:

«Η ιδέα ότι μπορώ να έρχομαι εδώ και να μιλάω γι’ αυτά που γνωρίζω, για τα στοιχεία, για την επιστήμη είναι μια απελευθερωτική αίσθηση».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News