Κόσμος Τετάρτη 20/03/2024, 20:32
ΚΟΣΜΟΣ

Σομαλία: Οι πειρατές που κατέλαβαν το «Abdullah» επικοινώνησαν με την πλοιοκτήτρια εταιρεία

Δεν διατύπωσαν απαίτηση για καταβολή λύτρων, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ομίλου KRSM, πιθανολογώντας ότι κάτι τέτοιο θα ακολουθήσει σε μελλοντική επικοινωνία

Σομαλία: Οι πειρατές που κατέλαβαν το «Abdullah» επικοινώνησαν με την πλοιοκτήτρια εταιρεία

Οι πειρατές που κατέλαβαν το φορτηγό πλοίο MV Abdullah, σημαίας Μπαγκλαντές, επικοινώνησαν για πρώτη φορά με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, ανακοίνωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος του ομίλου KSRM.

Η επικοινωνία έγινε οκτώ ημέρες μετά το ρεσάλτο ενόπλων στο πλοίο το οποίο έπλεε περίπου 550 ναυτικά μίλια ανοικτά των ακτών της Σομαλίας.

Το MV Abdullah είχε αναχωρήσει με 23μελές πλήρωμα από το Μαπούτο της Μοζαμβίκης μεταφέροντας 55.000 τόνους άνθρακα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ανήκει στην εταιρεία SR Shipping Limited, θυγατρική του ομίλου KSRM.

«Οι πειρατές επικοινώνησαν μέσω τρίτου σήμερα, για πρώτη φορά», είπε σε δημοσιογράφους ο Μιζανούλ Ισλάμ, εκπρόσωπος του ομίλου KSRM. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι δεν διατύπωσαν απαίτηση για καταβολή λύτρων, πιθανολογώντας ότι κάτι τέτοιο θα ακολουθήσει σε μελλοντική επικοινωνία.

Από τον Δεκέμβριο εκφράζονταν έντονοι φόβοι για αναζωπύρωση των επιδρομών πειρατών στα ανοικτά της Σομαλίας, καθώς υπήρχε ανησυχία ότι θα επιχειρούσαν να εκμεταλλευτούν την αναστάτωση που έχουν προκαλέσει οι Χούθι της Υεμένης με τις επιθέσεις που εξαπολύουν εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Αντεν.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News