Κόσμος Τρίτη 12/03/2024, 21:59
ΚΟΣΜΟΣ

Κατάληψη πλοίου στη Σομαλία: 23 ναυτικοί κρατούνται όμηροι

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ηχητικό μήνυμα μέλους του πληρώματος, στο οποίο αναφέρεται ότι ένοπλοι που επέβαιναν σε δύο ταχύπλοα προσέγγισαν πυροβολώντας το φορτηγό πλοίο

Κατάληψη πλοίου στη Σομαλία: 23 ναυτικοί κρατούνται όμηροι

Πλοίο με σημαία Μπανγκλαντές, που έπλεε στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας κατέλαβαν πειρατές, κρατώντας ομήρους τα 23 μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Το φορτηγό πλοίο M/V Abdullah είχε αναχωρήσει από το Μαπούτο της Μοζαμβίκης μεταφέροντας 55.000 τόνους άνθρακα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η επίθεση στο πλοίο σημειώθηκε περίπου 550 ναυτικά μίλια ανοικτά των σομαλικών ακτών, το μεσημέρι της Τρίτης.

«Μια ομάδα 15-20 Σομαλών πειρατών κατέλαβε το πλοίο», δήλωσε ο Μεχρούλ Καρίμ, διευθύνων σύμβουλος της KSRM, της εταιρείας στην οποία ανήκει το πλοίο.

Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ηχητικό μήνυμα μέλους του πληρώματος, στο οποίο αναφέρεται ότι ένοπλοι που επέβαιναν σε δύο ταχύπλοα προσέγγισαν πυροβολώντας το φορτηγό πλοίο. Επί του παρόντος, ο Καρίμ διαβεβαίωσε ότι οι 23 ναυτικοί, όλοι τους υπήκοοι Μπανγκλαντές, είναι καλά στην υγεία τους.

«Μη εξουσιοδοτημένα άτομα έχουν τον έλεγχο του πλοίου», ανέφερε νωρίτερα η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας UKMTO, προσθέτοντας πως το περιστατικό σημειώθηκε 600 ναυτικά μίλια ανατολικά της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου.

Από την πλευρά της, η εταιρεία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας Ambrey ανέφερε πως στο περιστατικό ενεπλάκησαν 20 ένοπλοι.

Από τον Δεκέμβριο εκφράζονταν έντονοι φόβοι για αναζωπύρωση των πειρατικών επιδρομών στα ανοικτά της Σομαλίας, καθώς υπήρχε ανησυχία για απόπειρα «αξιοποίησης» της αναστάτωσης που έχουν προκαλέσει οι Χούθι της Υεμένης με τις επιθέσεις που εξαπολύουν εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Αντεν.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε οντότητες και πρόσωπα στην Κύπρο για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης

Φόρουμ ΟΗΕ για την προσφυγική κρίση: Πάνω από 2,2 δισ. δολ. υπόσχονται χώρες και επιχειρήσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News