Κόσμος Δευτέρα 18/03/2024, 18:20
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Trump δεν μπορεί να εξασφαλίσει εγγύηση 454 εκατ. δολ. σε υπόθεση απάτης στη Νέα Υόρκη

Ο Trump δεν μπορεί να εξασφαλίσει εγγύηση 454 εκατ. δολ. σε υπόθεση απάτης στη Νέα Υόρκη

Ο Donald Trump δεν μπορεί να εξασφαλίσει την εγγύηση ύψους 454 εκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να ασκήσει έφεση σε απόφαση για αστική επιχειρηματική απάτη εναντίον του, όπως δήλωσαν οι δικηγόροι του σε δικαστική κατάθεση της Νέας Υόρκης, σήμερα Δευτέρα.

Οι δικηγόροι του Trump και των συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση απάτης υποστήριξαν ότι είναι αδύνατο να εξασφαλίσουν μια πλήρη εγγύηση έφεσης, η οποία θα απαιτούσε ουσιαστικά ταμειακά αποθέματα που πλησιάζουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

«Οι συνεχιζόμενες επιμελείς προσπάθειες των κατηγορουμένων έχουν αποδείξει ότι μια εγγύηση στο πλήρες ποσό της απόφασης είναι πρακτικά αδύνατη», έγραψαν οι δικηγόροι, παραθέτοντας μια ένορκη βεβαίωση στην κατάθεση στο Εφετείο του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μανχάταν.

Είπαν ότι έχουν προσεγγίσει περίπου 30 εταιρείες εγγυήσεων μέσω τεσσάρων διαφορετικών μεσιτών και ότι έχουν δαπανήσει αμέτρητες ώρες διαπραγματεύσεων με μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στον κόσμο.

Οι δικηγόροι δήλωσαν ότι αν το δευτεροβάθμιο τμήμα εξετάσει το ενδεχόμενο να αρνηθεί την αιτούμενη αναστολή της απόφασης, θα πρέπει να προγραμματίσει προφορικές αγορεύσεις επί του θέματος. Και αν το τμήμα αρνηθεί να χορηγήσει την αναστολή, οι δικηγόροι ζήτησαν να τους επιτρέψει να καταθέσουν έφεση στο Εφετείο, το ανώτατο πολιτειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μανχάταν Arthur Engoron διέταξε τον Φεβρουάριο τον Trump και τους συγκατηγορούμενους του να καταβάλουν συνολικά 464 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις και τόκους για παραβίαση του νόμου της Νέας Υόρκης περί καταπολέμησης της απάτης. Από το σύνολο αυτό, ο Trump κλήθηκε να καταβάλει 454 εκατομμύρια δολάρια. Οι μεταγενέστεροι τόκοι του Τραμπ συνεχίζουν να συσσωρεύονται με ρυθμό σχεδόν 112.000 δολάρια την ημέρα.

Η υπόθεση που ασκήθηκε από τη γενική εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Letitia James κατηγόρησε τον Trump, τους δύο ενήλικους γιους του, την εταιρεία του και τα κορυφαία στελέχη της ότι διόγκωναν ψευδώς τις αξίες των περιουσιακών στοιχείων του Trump επί χρόνια για να αυξήσουν την καθαρή του αξία και να λάβουν οικονομικά προνόμια.

Οι κατηγορούμενοι είχαν προηγουμένως προσφερθεί να καταθέσουν εγγύηση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, λιγότερο από το ένα τέταρτο της συνολικής απόφασης, προκειμένου να πείσουν την James να αναστείλει την εφαρμογήτων ποινών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έφεσης.

Ο δικαστής του Εφετείου Anil Singh απέρριψε την πρόταση αυτή, αλλά επέτρεψε στους κατηγορούμενους να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στη Νέα Υόρκη και ήρε την τριετή απαγόρευση του Engoron στον Trump να αναζητά δάνεια στη Νέα Υόρκη. Η εντολή του Singh ισχύει προσωρινά μέχρι να εκδικάσει η ολομέλεια του εφετείου την αίτηση αναστολής.

Η δικηγόρος του Trump, Alina Habba, δεν ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα του CNBC για σχολιασμό της κατάθεσης.

Ο Trump νωρίτερα αυτό το μήνα έλαβε εγγύηση ύψους 91,6 εκατομμυρίων δολαρίων από την ασφαλιστική εταιρεία Chubb σχετικά με μια αστική απόφαση για δυσφήμιση εναντίον της συγγραφέα E. Jean Carroll, ενώ ο ίδιος ασκεί έφεση κατά της απόφασης αυτής.

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τραμπ: «Αν δεν εκλεγώ εγώ, θα γίνει μακελειό» στην οικονομία των ΗΠΑ

Μπάιντεν και Τραμπ εξασφάλισαν το χρίσμα των κομμάτων τους

Trump: Ασκεί έφεση κατά της απόφασης για δυσφήμιση της Carroll και καταβάλλει εγγύηση 91,6 εκατ. δολ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News