Κόσμος Τετάρτη 6/03/2024, 17:29
ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Επίθεση σε πλοίο υπό ελληνική διαχείριση – Αναφορές για αγνοούμενους και τραυματίες

Υεμένη: Επίθεση σε πλοίο υπό ελληνική διαχείριση – Αναφορές για αγνοούμενους και τραυματίες

Ζημιές υπέστη ένα εμπορικό πλοίο μετά από επίθεση νότια της Υεμένης, σύμφωνα με τη βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας UKMTO. Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου 57 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού του Αντεν.

Σύμφωνα με τη βρετανική ασφαλιστική εταιρία Ambrey, «ένα πλοίο με σημαία Μπαρμπέιντος αμερικανικής πλοιοκτησίας επλήγη από φορέα που παρουσιάστηκε ως το “Πολεμικό Ναυτικό της Υεμένης” και διατάχθηκε να αλλάξει ρότα».

«Η Ambrey παρατήρησε ένα στρατιωτικό πλοίο του ινδικού ΠΝ να πλέει σε κοντινή απόσταση από την τελευταία γνωστή θέση του εν λόγω πλοίου. Περαιτέρω αναφορές δηλώνουν πως επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης είναι σε εξέλιξη», ανέφερε, προσθέτοντας πως μέλη του πληρώματος επιβιβάστηκαν σε σωσίβιες λέμβους.

Σύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠΑ, καπνός εθεάθη να βγαίνει από ένα πλοίο ξηρού φορτίου με σημαία Μπαρμπέιντος, το True Confidence, ανοικτά των νότιων ακτών της Υεμένης κοντά στο Αντεν.

Ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε στο Reuters πως μια σωστική λέμβος εθεάθη στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο πλοίο, χωρίς, ωστόσο, να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ναυτιλιακή πηγή δήλωσε πως τρία μέλη του πληρώματος του εν λόγω πλοίου αγνοούνται και άλλα τέσσερα έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα. Η πηγή, που αρνήθηκε να κατονομαστεί, πρόσθεσε πως το πλοίο φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News