Κόσμος Παρασκευή 22/01/2021, 10:32
ΚΟΣΜΟΣ

Ποια χώρα σκέφτεται να δίνει 560 ευρώ σε κάθε κρούσμα

Ποια χώρα σκέφτεται να δίνει 560 ευρώ σε κάθε κρούσμα

Το lockdown θα μπορούσε να κρατήσει ακόμα και έως το καλοκαίρι στη Βρετανία, καθώς ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ δεν επαναλαμβάνουν τις προηγούμενες διαβεβαιώσεις τους ότι η χώρα θα επιστρέψει στην κανονικότητα τον Απρίλιο, ακόμα και την ώρα που το πρόγραμμα εμβολιασμών φτάνει ήδη στα 5 εκατ. άτομα.

Αντ΄ αυτού, η κυβέρνηση στρέφει την προσοχή της στην επιβολή της συμμόρφωσης με τα περιοριστικά μέτρα, εν μέσω ανησυχιών ότι οι Βρετανοί δεν τηρούν τους κανόνες, με αποτέλεσμα ο έλεγχος της πανδημίας να αποδεικνύεται δύσκολος.

Μάλιστα, η κυβέρνηση σκέφτεται να αρχίσει να πληρώνει 500 λίρες (560 ευρώ) σε όποιον καταγράφεται ως κρούσμα του κορωνοϊού, προκειμένου να πείσει περισσότερους ανθρώπους που έχουν συμπτώματα να κάνουν το τεστ. Η κίνηση αυτή θα κόστιζε περίπου 2 δισ.  λίρες το μήνα, αλλά στόχο θα είχε να αντιμετωπίσει την ανησυχία που έχουν πολλοί, ότι εάν βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό θα αναγκαστούν να μπουν σε καραντίνα και άρα θα χάσουν το εισόδημά τους.

Η Πατέλ ανακοίνωσε νέο πρόστιμο 800 λιρών σε όσους βρεθούν να συμμετέχουν σε πάρτι σε σπίτια, ενώ όταν ρωτήθηκε εάν ο κόσμος θα πρέπει να κλείσει τις καλοκαιρινές του διακοπές, είπε ότι η σύσταση προς όλους τώρα είναι να μείνουν στο σπίτι τους. «Είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε ή έστω να σκεφτούμε το πότε θα μπορέσουμε να άρουμε τα μέτρα. Αυτή η χώρα παραμένει στη δίνη της πανδημίας», τόνισε.

Όταν ο Τζόνσον ερωτήθηκε εάν το lockdown θα χρειαστεί να συνεχιστεί έως το καλοκαίρι, δεν το απέκλεισε.

Πρόκειται για ξεκάθαρη οπισθοχώρηση της κυβέρνησης από το προηγούμενο σχέδιο που ήθελε την οικονομία να αρχίσει να ανοίγει κατά το πρώτο μισό του Μαρτίου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News