Κόσμος Τετάρτη 31/01/2024, 22:54
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Podesta θα αντικαταστήσει τον Kerry ως απεσταλμένος των ΗΠΑ για το κλίμα

Ο Podesta θα αντικαταστήσει τον Kerry ως απεσταλμένος των ΗΠΑ για το κλίμα

Ο ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου John Podesta θα αντικαταστήσει τον John Kerry ως ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την κλιματική αλλαγή, δήλωσε την Τετάρτη στο Reuters πηγή που έχει εικόνα της υπόθεσης.

Ο Kerry ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του για να εργαστεί στην εκστρατεία επανεκλογής του Αμερικανού προέδρου Joe Biden.

Ο Podesta, 75 ετών, έχει υπηρετήσει αρκετούς Δημοκρατικούς προέδρους των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων ως προσωπάρχης του Λευκού Οίκου του Bill Clinton και ως σύμβουλος του Barack Obama. Ήταν πρόεδρος της πρώην υπουργού Εξωτερικών Hillary Clinton για την προεδρική υποψηφιότητα του 2016.

«Ο υπουργός Kerry επανέφερε τις ΗΠΑ στην ηγετική θέση για το κλίμα σε όλο τον κόσμο», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην Washington Post ο Podesta την Τετάρτη. «Και θα διασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσουμε τη δυναμική που έχει δημιουργηθεί μέσω των προσπαθειών του»”.

Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα ο Biden πάγωσε τις υποθέσεις για εκκρεμείς και μελλοντικές αιτήσεις εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου από νέα έργα, μια κίνηση που επικροτήθηκε από τους ακτιβιστές για το κλίμα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ο J. Kerry αποχωρεί από την κυβέρνηση – Θα βοηθήσει στην προεκλογική εκστρατεία Biden

Αλήθεια, ποιος ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή;

Σκρέκας – Κέρι: Ενεργειακή και περιβαλλοντική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ στο επίκεντρο της συνάντησης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News