Κόσμος Κυριακή 28/01/2024, 19:42
ΚΟΣΜΟΣ

Ιορδανία: Τρεις Αμερικανοί στρατιωτικοί νεκροί από επίθεση με drone

Μέχρι την Παρασκευή είχαν σημειωθεί περισσότερες από 158 επιθέσεις κατά των δυνάμεων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, στο Ιράκ και τη Συρία

Ιορδανία: Τρεις Αμερικανοί στρατιωτικοί νεκροί από επίθεση με drone

Τρεις Αμερικανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους, κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε μικρό αμερικανικό φυλάκιο στην Ιορδανία, ενώ ενδέχεται να αυξηθεί καθώς περίπου 34 άτομα του προσωπικού να παρακολουθούνται για πιθανές εγκεφαλικές κακώσεις, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters.

Το Πεντάγωνο δεν έχει ακόμη δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες σχετικά με τους τύπους των τραυματισμών που υπέστησαν, αλλά οι τραυματικές εγκεφαλικές βλάβες είναι ένα σύνηθες φαινόμενο μετά από μια μεγάλη έκρηξη.

;Oπως σημειώνει το CNN, αυτή είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώνονται από εχθρικά πυρά στη Μέση Ανατολή από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα. 

Ο θάνατος τριών Αμερικανών στον Πύργο 22 στην Ιορδανία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, «αποτελεί σημαντική κλιμάκωση μιας ήδη επισφαλούς κατάστασης στη Μέση Ανατολή», σχολιάζει το αμερικανικό μέσο.

Οι αμερικανικές δυνάμεις στο φυλάκιο βρίσκονται εκεί στο πλαίσιο μιας αποστολής παροχής συμβουλών και βοήθειας με την Ιορδανία.

Μέχρι την Παρασκευή είχαν σημειωθεί περισσότερες από 158 επιθέσεις κατά των δυνάμεων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέρριψε την ευθύνη για το χτύπημα στις υποστηριζόμενες από το Ιράν ομάδες.

«Ενώ ακόμη συλλέγουμε τα δεδομένα για αυτή την επίθεση, γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκε από ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν και δρουν στη Συρία και το Ιράκ», σημείωσε μεταξύ άλλων. 

Από την πλευρά της η Ιορδανία λέει ότι η επίθεση δεν έγινε στο έδαφός της.

Ειδικότερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε την Κυριακή ότι «η επίθεση που σκότωσε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες δεν έγινε στο έδαφος της Ιορδανίας αλλά στη Συρία.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Kathimerini.gr, CNN, Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News