Κόσμος Παρασκευή 29/12/2023, 18:03
ΚΟΣΜΟΣ

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε επαγρύπνηση για την Πολωνία

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε επαγρύπνηση για την Πολωνία

Το ΝΑΤΟ παρακολουθεί την κατάσταση στην Πολωνία με αφορμή την είσοδο πυραύλου στον εναέριο χώρο, ο οποίος πιθανότατα ήταν ρωσικός, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.  

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, επικοινώνησε με τον Πολωνό πρόεδρο, Αντρέιτ Ντούντα τονίζοντας ότι «θα παραμείνουμε σε επαφή καθώς θα επαληθεύονται τα γεγονότα».  

«Μίλησα με τον [Πολωνό] πρόεδρο, Αντρέι Ντούντα, για το περιστατικό με τον πύραυλο στην Πολωνία. Το ΝΑΤΟ στέκεται αλληλέγγυο στον πολύτιμο σύμμαχό μας, παρακολουθεί την κατάσταση και θα παραμείνουμε σε επαφή καθώς θα επαληθεύονται τα γεγονότα. Το ΝΑΤΟ παραμένει σε επαγρύπνηση», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.


Νωρίτερα, ο επικεφαλής του πολωνικού στρατού ανέφερε ότι πιθανότατα ρωσικός πύραυλος εισήλθε τουλάχιστον 40 χλμ. εντός των πολωνικών εδαφών και έμεινε στον εναέριο χώρο της νατοϊκής χώρας για περίπου 3 λεπτά. Ο ίδιος σημείωσε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι το αντικείμενο να εξήλθε τελικά του πολωνικού εναέριου χώρου.  

Το αντικείμενο –που προσδιορίστηκε κατόπιν ως πιθανότατα ρωσικό– εισήλθε στον εναέριο χώρο της Πολωνίας από την κατεύθυνση των συνόρων με την Ουκρανία σήμερα το πρωί, δήλωσε η Διοίκηση Επιχειρήσεων του πολωνικού στρατού.  

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία με 158 drones και πυραύλους και επικεντρώθηκε κυρίως σε υποδομές κρίσιμης σημασίας, βιομηχανίες και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό. 

Πηγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News