Κόσμος Σάββατο 4/11/2023, 22:22
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Παράδοση πάνω από 370 σχολικά λεωφορεία στην Ουκρανία

ΕΕ: Παράδοση πάνω από 370 σχολικά λεωφορεία στην Ουκρανία

H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η πρώτη κυρία της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα παρευρέθηκαν στην τελετή παράδοσης της εκστρατείας αλληλεγγύης της ΕΕ «Σχολικά λεωφορεία για την Ουκρανία». Περισσότερα από 370 σχολικά λεωφορεία έχουν παραδοθεί στις ουκρανικές κοινότητες. Όπως αναφέρει η Κομισιόν, η εκστρατεία αλληλεγγύης ξεκίνησε από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και την Ολένα Ζελένσκα τον Νοέμβριο του 2022.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ, η πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι «αυτός ο σκληρός πόλεμος έχει κλέψει από χιλιάδες παιδιά της Ουκρανίας την αθωότητα και την παιδική τους ηλικία. Αλλά δεν θα τους στερήσει το λαμπρό και ευτυχισμένο μέλλον που τους αξίζει. Γι’ αυτό είμαι χαρούμενη που μπορούμε να βοηθήσουμε για να φέρουμε τα παιδιά της Ουκρανίας με ασφάλεια στο σχολείο. Η δωρεά περισσότερων από 370 σχολικών λεωφορείων από την Επιτροπή και τα κράτη μέλη δείχνει την κοινή μας δέσμευση για τις επόμενες γενιές Ουκρανών».

Από την πλευρά της, η Ολένα Ζελένσκα σημείωσε ότι «αυτός είναι ένας δρόμος προς τα παιδιά μας, το μέλλον τους και ολόκληρης της χώρας, εν μέσω του πολέμου. Αυτό σημαίνουν τα σχολικά λεωφορεία, γι’ αυτό είναι σημαντικά».

Στο πνεύμα της αλληλεγγύης και της δέσμευσης για την υποστήριξη της Ουκρανίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αγόρασε 100 σχολικά λεωφορεία, αξίας περίπου 14 εκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς στα κράτη μέλη της ΕΕ δώρισαν 271 σχολικά λεωφορεία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, τον οποίο διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News